Meest gestelde vragen over Het Zeeuwse Hert

Bekijk hier de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij of heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Komt het hertenvlees van jullie eigen boerderij?

Al ons vlees komt inderdaad van onze eigen boerderij in Wolphaartsdijk, midden in het hart van Zeeland. De edelherten lopen het grootste gedeelte van het jaar op de weilanden en dijken rondom de boerderij. Wanneer de winter intreedt, komen de edelherten op stal om zich warm te houden en krijgen ze voedsel dat buiten niet meer te vinden is.

Bezorgen jullie het hertenvlees door heel Nederland?

Ja. U kunt ook kiezen voor verzenden. Bestel uiterlijk woensdag voor 22:00 uur dan wordt de zending afhankelijk van uw keuze vrijdag of zaterdag bij u afgeleverd tussen 08:00 uur en 18:00 uur. De avond voor bezorgen ontvangt u een Track en Trace code. Hier wordt een tijdsvak van 1,5 uur aangegeven voor bezorgen. Op de dag van bezorgen wordt dit continue geüpdatet en is live te volgen.

Hoe bezorgen jullie het hertenvlees?

Wij vriezen het hertenvlees direct na verwerking of bereiding in en bezorgen middels een isolatiedoos met recyclebare koelelementen het ingevroren vlees bij u thuis.

Waarom zijn de producten diepgevroren?

Ons hertenvlees wordt direct na het verwerken diepgevroren en vacuümverpakt waardoor de smaak en kwaliteit optimaal behouden blijft. Op die manier kunnen we u het hele jaar door voorzien van lekker en gezond hertenvlees. Daarnaast zorgt het invriezen voor minder voedselverspilling en is even gezond als vers. Op deze pagina lees je hier meer over.

Hoe lang kan ik het vlees bewaren?

De hertenvleesproducten worden na het verwerken diepgevroren en vacuüm verpakt waardoor de smaak en kwaliteit optimaal behouden blijft. Door het lage vetgehalte van het hertenvlees is het lang houdbaar. De precieze houdbaarheid in de vriezer staat vermeld op de verpakking.

Hoe kan ik het vlees het beste ontdooien?

Het beste is om het vlees een dag van tevoren uit de vriezer te halen en in de koelkast te leggen, zodat het rustig kan ontdooien. Er kan water van het pakje smelten, dus het is verstandig om het vlees op een bord of schaal te leggen. Heb je haast en wil je het vlees snel ontdooien, leg dan de bevroren producten in gesloten verpakking in een bak met koud water. Binnen 10 -15 minuten is het volledig ontdooit, zonder verlies van kwaliteit. Ontdooi het vlees liever niet in de magnetron, want daar wordt het vlees taai van!

Kunnen jullie een constante kwaliteit garanderen?

Dat kunnen wij door de natuurlijke voeding en verzorging die de herten het hele jaar door krijgen op onze boerderij. Ook het verwerken en het invriezen gebeurd volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden door onze gespecialiseerde samenwerkingspartners.

Kun je Het Zeeuwse Hert bezoeken?

Ons afhaalpunt is open op vrijdag (tussen 15:00 en 19:00) en/of zaterdag (tussen 10:00 en 13:00) dan bent u van harte welkom om uw bestelling op te halen op de boerderij.

Waarom gebruiken jullie plastic als vleesverpakking?

Dit doen wij om het vlees gekoeld, hygiënisch en betaalbaar te kunnen vervoeren. Daarnaast hebben we regelmatig overleg met onze leveranciers om uit te zoeken hoe we onze verpakkingen continue duurzamer kunnen maken om het milieu zo min mogelijk belasten.

Wat kan ik verwachten qua structuur en smaak van het hertenvlees?

Hertenvlees van de boerderij wordt in het algemeen als laagdrempeliger ervaren dan het echte wildvlees. Het vlees heeft minder de scherpe smaak van het echte wild.

Is het mogelijk de geweien van de mannelijke herten te krijgen?

Op ons afhaalpunt op de boerderij hebben wij een aantal geweien voor de verkoop.

Is hertenvlees gezond?

Hertenvlees is van nature een mager vleessoort, rijk aan eiwitten, ijzer, zink en een gezond alternatief voor wie een vet-, cholesterol- of caloriearm dieet volgt.

Komt het kippenvlees ook van jullie eigen boerderij?

Ja, ook de kipproducten komen van onze eigen boerderij. Benieuwd hoe deze worden gehouden? Neem dan een kijkje op de website van De Zeeuwse Kip.

Kan ik een rondleiding krijgen op de boerderij?

Altijd al van dichtbij willen zien hoe een dag bij ons op de herten- en kippenboerderij eruit ziet? Op aanvraag verzorgen wij rondleidingen op onze boerderij. Neem contact met ons op voor meer informatie.