Het Zeeuwse Hert

LENTEPAKKET

Speciaal voor het voorjaar, ons eigen lentepakket hertenvlees zodat je tijdens het voorjaar heerlijk kunt genieten van natuurlijk, eerlijk en puur hertenvlees van onze eigen boerderij in Zeeland.

Om iedereen kennis te laten maken met de subtiele smaken van ons hertenvlees hebben we een voordelig lentepakket samengesteld met diverse soorten hertenvlees.

Gezond

Hertenvlees is van nature een magere vleessoort, rijk aan eiwitten, ijzer, zink en een gezond alternatief voor wie een vet-, cholesterol- of caloriearm dieet volgt.

Wijn & Hert

Hertenvlees combineert uitstekend bij wijn. Van belang is welk deel en op welke wijze het wordt bereid. Bij twijfel kies van zowel rood als wit een stevige wijn met een hoog smaakgehalte.

De Smaak

Hertenvlees van de boerderij wordt in het algemeen als laagdrempeliger ervaren dan het echte wildvlees. Het vlees heeft minder de scherpe smaak van het echte wild.

Start van het

BBQ seizoen

Hoewel je het hele jaar door prima kunt barbecueën is de lente toch wel de (on)officiële start van het BBQ seizoen. De mogelijkheid om ook eens met hertenvlees te experimenteren. Hertenbiefstuk, hertenrug, hertenburgers maar denk ook eens aan ‘pulled venison’. De mogelijkheden van een lekker gegaard stukje hertenvlees op de barbecue zijn legio.

Ons gefokt wild heeft net als hun wilde soortgenoten ook volop de ruimte rondom de boerderij. Het vlees van gekweekt wild heeft een subtielere, minder uitgesproken smaak.

Webwinkel

Van hertenbiefstuk, rugfilet, hertengehakt, hertenburgers tot een stoofvlees. Alle producten zijn eenvoudig te bestellen via de webwinkel.

Recepten

Ons hertenvlees kun je op veel verschillende manieren klaarmaken. Doe inspiratie op en bekijk de overheerlijke recepten.

#zekeruitZeeland

Zeker Zeeuws

zeker zeeuws

Het Zeeuwse Hert is een Zeker Zeeuws® Streekproduct. Een onafhankelijk erkend streekkeurmerk dat garandeert dat een product écht Zeeuws is. Dat betekent dat het in Zeeland geteeld, gekweekt, gevist of geproduceerd is met Zeeuwse grondstoffen. Dat is bovendien op een duurzame manier gebeurd, met respect voor milieu, mens en dier.