-
Van boer tot bord: Op de koffie bij Brasserie de Goese Golf
Ontdek de culinaire reis van chef-kok Ramon bij Brasserie de Goese Golf, waar passie voor Zeeuwse ingrediënten en ambachtelijke bereiding samenkomen. Van zelfgemaakte koekjes tot gewokte mossels, Ramon’s Marokkaanse achtergrond en Zeeuwse roots zorgen voor unieke en smaakvolle gerechten. Geniet van een voortreffelijke maaltijd op deze prachtige locatie, waar kwalitatief goede lokale ingrediënten centraal staan.
-
Recept: Hertenbloemstuk en stoof
Hertenbloemstuk en stoof
-
Recept: Rugfilet van edelhert, geplette aardappel, aubergine en geroosterde ui
Hap en Tap heeft wederom een overheerlijk gerecht gecreëerd, dit keer met Het Zeeuwse Hert rugfilet. Dit frisse recept is heerlijk voor de warme zomer dagen.
-
Recept: Hertenhaas met structuren van rode biet, gele biet en veenbessen
Hap en Tap is aan de slag gegaan met de hertenhaas van Het Zeeuwse Hert en heeft daarmee een hoofdgerecht gemaakt. Geschikt voor de Kerst, maar ook gewoon in april.
-
Gedeelde passie & visie
Als actieve vee- en akkerbouwbedrijven in Zeeland wisselen Boris en Harry Boot van Vleesboerderij Boot regelmatig ervaringen uit. Tijd voor een tweegesprek. We zijn te gast bij Vleesboerderij Boot, prachtig gelegen in Kerkwerve op het eiland Schouwen-Duiveland. Vleesboerderij Boot heeft een eigen slagerij met boerderijwinkel.
-
Recept: Hertenstoof met Italiaanse twist
Een recept van Cooking Queens: de Hertenstoof met Italiaanse twist.
-
Restaurant Kale & de Bril, Goes
Het Zeeuwse Hert is trots op haar horeca afnemers. Zo ook op Restaurant Kale & de Bril. Marc Everse en Niek Traas verruilde het tropische Bonaire voor het Zeeuwse zeeklimaat en runnen samen Restaurant Kale & de Bril in het centrum van Goes. Tijd voor een onderonsje.
-
Recept: Herten bolognese ragusaus
Een heerlijk recept om zelf herten bolognese ragusaus te maken, naar het recept van de Cooking Queens.
-
Benieuwd hoe het er bij ons op de boerderij aan toe gaat? Boek een rondleiding!
Altijd al van dichtbij willen zien hoe een dag bij ons op de herten- kippen- en wijnboerderij eruitziet? Op aanvraag verzorgen wij rondleidingen op onze boerderij voor bedrijven, verenigingen en/of andere organisaties.
-
Recept: Hertensukade stoof
Een prachtig recept voor een heerlijke Hertensukade stoof! Gemaakt door de Cooking Queens.
-
Openingstijden feestdagen
Tijdens de feestdagen zijn onze openingstijden aangepast.
-
Onze wijnen opgenomen in assortiment slijterij Kijk op Drank Goes
Sinds kort zijn de wijnen van ons wijndomein (Wijndomein Sabbinge) ook verkrijgbaar bij slijterij Kijk op Drank. Marco Wagenaar is de eigenaar van deze slijterij, gevestigd in Goes. Tijd voor een kennismaking!
-
Gebakken hertenbiefstuk met vijgen, savooi en knolselder
Hap en Tap is aan de slag gegaan met hertenbiefstuk van Het Zeeuwse Hert en heeft daarmee een hoofdgerecht gemaakt voor een kerstmenu.
-
Tartaar van hert met ijs van gerookte paprika
Een prachtige tip van Hap & Tap voor het aanstaande kerstmenu: Tartaar van hert met ijs van gerookte paprika.
-
Tosti met zuurkool, Zeeuws hertenvlees & pittige mosterd
“Deze tosti is geïnspireerd op de Amerikaanse Reuben Sandwich! Een tosti van zuurkool, pastrami vlees & speciale saus. Voor mijn versie gebruikte ik dungesneden Zeeuws hertenvlees & Zaanse mosterd. Liever iets minder pittig? Meng dan wat mayonaise en mosterd als saus. Om de sandwich helemaal af te maken, topte ik het broodje met een gebakken eitje!”, aldus Lieke van Dutch Food Heritage.
-
Vitello tonnato van hertenvlees van Het Zeeuws Hert
Vitello tonnato gemaakt van hertenvlees van Het Zeeuwse Hert. “Volgens mij een van de lekkerste vitello tonnato recepten! De lichte tonijnsaus past perfect bij het gebakken hertenvlees, de verse basilicum en tomaatjes. Daarnaast ziet de presentatie er snel gaaf uit met de verschillende kleuren!”, aldus Lieke van Dutch Food Heritage.
-
Hertenrugfilet met knolselderij en portsaus
Met enige regelmaat gaat Harold Kookt ‘aan de slag met de mooie producten van Het Zeeuwse Hert.’ “Prachtig vlees van boerderijhert. De ene keer sukade om lekker te stoven, de andere keer een heerlijk biefstukje; zoals deze hertenrugfilet“, aldus Harold.
-
Passie voor Zeeland
In gesprek met Erwin Bastemeijer over zijn passie voor Zeeuwse streekproducten.
Erwin Bastemeijer is eigenaar van het bedrijf Out of the Box Fish. Mossel en vishandelaar in hart en nieren. Op het moment dat wij telefonisch contact hebben, heeft Erwin net samen met zijn zoon Ernst mosselen ingeladen bij Neeltje Jans mosselen om uit te leveren bij restaurants. “Wij zijn de kortste weg van boer naar bord.”
-
Stoofpotje van hert met pastinaakcrème, paddenstoelen en wortel
Stoofpotje van hert met pastinaakcrème, paddenstoelen en wortel. Een herfstrecept van Myriam Minne van Hap en Tap gemaakt met hertenstoofvlees van Het Zeeuwse Hert.
-
Smaakvolle herfstrecepten met hertenvlees
Op zoek naar lekkere herfstgerechten? Wanneer de bladeren van de bomen beginnen te vallen, is niet alleen de herfst maar ook het wildseizoen aangebroken. Nu de dagen korter worden en de avonden langer, is de herfst de perfecte tijd om smaakvolle seizoensgerechten met hertenvlees op tafel te zetten.
-
Hete zomer levert topoogst op
Wijndomein Sabbinge (onze wijngaard) genoemd in de PZC van vrijdag 23 september jl. -
STEMMEN ‘Streekproduct van het jaar 2022’
Ook dit jaar is Het Zeeuwse Hert genomineerd! Stem op ons als Zeeuws streekproduct van het jaar! -
Hertenrendang Gyoza’s met Pindasaus
Dit recept Hertenrendang gyoza’s / dumplings met pindasaus gemaakt met hertenstoofvlees is bedacht door Lieke van Dutch Food Heritage.
-
Gezond en duurzaam invriezen
De producten van Het Zeeuwse Hert en De Zeeuwse Kip worden na het verwerken diepgevroren en vacuümverpakt waardoor de smaak en kwaliteit optimaal behouden blijft.
-
Afzet van eigen producten zorgt voor waardering
Artikel gepubliceerd in Vakblad Vee & Gewas.
Boris Noordhoek verkoopt onder eigen merk
Zoveel mogelijk producten in eigen beheer afzetten. Dat is de doelstelling van Boris Noordhoek (31) uit Wolphaartsdijk (ZL). Zo verkoopt hij kippenvlees onder de noemer ‘De Zeeuwse Kip’ en vlees van edelherten met de naam ‘Het Zeeuwse Hert’. „Zo krijg je echt waardering voor je producten.”
-
Werelden samen laten smelten
Fabienne van Leiden heeft Zeeuwse roots en is het gezicht achter de platforms Fab.Kookt en Kruidenkaartje. Fabienne verrast ons al enige tijd met creatieve gerechten, gemaakt met producten van Het Zeeuwse Hert en De Zeeuwse Kip. De recepten hiervan vind je op onze websites. De hoogste tijd om kennis te maken met Fabienne!
-
Zeekraal Hertenhamburger
Ter gelegenheid van de internationale dag van de hamburger (28 mei) maakte Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt dit heerlijke recept met hertenhamburgers van Het Zeeuwse Hert.
-
In gesprek met verkooppunt Landwinkel Elenbaas
We spreken Johan Elenbaas telefonisch, die op dat moment druk is met de voorbereidingen van het aankomende plukseizoen van de kersen. “Dit is het eerste jaar dat wij onze seizoenarbeiders onderkomen aanbieden bij ons op het eigen terrein. Voorheen moest men vaak ’s morgens vroeg nog een uur rijden voordat men hier was, met optimale omstandigheden proberen we het werk voor iedereen zo aantrekkelijk mogelijk te maken.”
-
Zeeuwse Hertenburger met Zeekraal, Camembert & Bramenjam
Op zoek naar een verrassend burger recept? Deze hertenburger is heel geschikt als je op zoek bent naar iets nieuws! Het zoutige van de zeekraal, het romige van de camembert en de frisse bramenjam zijn een top combi. Én al helemaal met de hertenburger van Het Zeeuwse Hert! Een heerlijk recept gemaakt door Lieke van Dutch Food Heritage.
Lees verder Zeeuwse Hertenburger met Zeekraal, Camembert & Bramenjam
-
Hertenrugfilet met lamsoor en Pommes Paolo
Hertenrugfilet met lamsoor en Pommes Paolo gemaakt door Harold Kookt. Harold maakte dit heerlijke gerecht met hertenrugfilet van Het Zeeuwse Hert!
-
Tip: Hertenburgers bereiden
Hertenburgers bakken en bereiden? Volg de tips van Het Zeeuwse Hert en maak gemakkelijk hertenburgers klaar!
-
Wellington van hertenvlees – Venison Wellington
Wellington van hertenvlees – Venison Wellington: een prachtig gerecht met hertenbloemstuk van Het Zeeuwse Hert, gemaakt door Sabrina van het Instagramkanaal Eating.Cooking.Baking.
-
Pasta met saus van Hert, Shiitake Paddenstoelen, Rozemarijn en Jenever
Een smakelijke pasta gemaakt van saus van Hert, Shiitake Paddenstoelen, Rozemarijn en Jenever door Lieke van Dutch Food Heritage!
-
Trots op de Nederlandse keuken
Lieke Boerema is het gezicht achter het platform Dutch Food Heritage. Lieke verrast ons al enige tijd met prachtige gerechten, gemaakt met producten van Het Zeeuwse Hert en De Zeeuwse Kip. De recepten hiervan vind je op onze website. De hoogste tijd om kennis te maken met Lieke!
-
Nieuwe verzendpartner
We zijn een samenwerking aangegaan met een nieuwe koerier, Multi-Vers, voor geconditioneerd transport voor het leveren van bestellingen in onze webshop.
Dit betekent het volgende: -
Naar buiten!
Naar buiten! Het voorjaar is begonnen! De herten kunnen weer heerlijk rondlopen op de weilanden en dijken rondom onze boerderij. Altijd een mooi moment!
Bekijk de video voor een impressie.
-
Alles draait om de eerlijke smaak bij Wijnhuis de Paap
De producten van De Zeeuwse Kip en Het Zeeuwse Hert worden ook opgemerkt buiten de provincie Zeeland. Vanuit onze webshop leveren we al door heel Nederland, maar door samenwerking met verschillende verkooppunten zijn onze producten ook fysiek aanwezig buiten de regio. Sinds kort bijvoorbeeld voor de regio’s Drechtsteden en Alblasserwaard bij wijn- en delicatessenwinkel Wijnhuis de Paap in Papendrecht.
-
Van melkveebedrijf naar zorglandgoed – Boerderij Het Lansingerland
Peter Gille is samen met zijn vrouw Annigje eigenaar van Boerderij Het Lansingerland in Bergschenhoek, de achtertuin van Rotterdam. Boerderij Het Lansingerland is een verbreed melkveebedrijf met 140 melkkoeien, een boerderijwinkel, kinderopvang, horecagelegenheid, camping en vergaderlocaties. “Als je als ondernemer nog vooruit wilt moet je breder kijken. Dat hebben wij gedaan en wij hopen binnen tien jaar het hele bedrijf nog verder door te ontwikkelen tot zorglandgoed. We hopen een mooie plek binnen de gemeente Lansingerland te creëren voor de mensen die meer hulp en begeleiding nodig hebben.”
Lees verder Van melkveebedrijf naar zorglandgoed – Boerderij Het Lansingerland
-
Hertenbiefstuk met pepersaus
Het recept voor een eenvoudig en smaakvol gerecht: hertenbiefstuk met pepersaus. Het recept voor 2 personen. Naar het recept van Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt!
-
Wraps met hertenbiefstuk
Eenvoudig te bereiden smaakvol gerecht: wraps met hertenbiefstuk. Naar het recept van Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt! Fabienne maakte dit heerlijke gerecht met hertenbiefstuk van Het Zeeuwse Hert!
-
Hertenburger van hertengehakt
Naar het recept van Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt! Fabienne maakte dit heerlijke gerecht met hertengehakt van Het Zeeuwse Hert!
-
In de media: Zeeuwse kerstkip en hertenbiefstuk vliegen de webshop uit
Voor Boris Noordhoek (links) zijn het tropenweken. In Wolphaartsdijk runt hij met z’n familie een pluimvee- en hertenbedrijf. Ze besteden dagelijks fllink wat uurtjes aan het klaarmaken van de bestellingen die binnenkomen via hun webshop De Zeeuwse Kip.
-
Herten Tataki
Tataki is een bereidingswijze uit de Japanse keuken waarbij vlees of vis wordt geroosterd, gemarineerd en in plakjes gesneden. Fabienne, van het Instagramkanaal Fab Kookt maakte met hertenrugfilet van Het Zeeuwse Hert een Tataki. Ook een mooi gerecht voor een feestelijk (Kerst)diner!
-
Hertencarpaccio met Truffelkaas, Champignons & Hazelnoten
Een prachtig kerstrecept: Hertencarpaccio met Truffelkaas, Champignons & Hazelnoten. Naar het recept van Lieke van Dutch Food Heritage!
-
Openingstijden tijdens de feestdagen
Tijdens de feestdagen zijn onze openingstijden aangepast.
-
Wellington met hert – Venison Wellington
Een prachtig kerstrecept: Wellington met hert gemaakt door Harold Kookt. Harold maakte dit heerlijke gerecht met hertenhaas van Het Zeeuwse Hert!
-
Hertenpie
Naar het recept van Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt! Fabienne maakte dit heerlijke gerecht met hertenpoulet van Het Zeeuwse Hert! Ook een mooi gerecht voor een feestelijk Kerstdiner!
-
Aan het woord: Boris Noordhoek
In het eerste en tweede deel over de roots van onze boerderij zoomden we in op de oorsprong van de boerderij en sloten we af met de woorden van Henk Noordhoek dat hij trots is dat zijn zoon Boris ervoor gekozen heeft om ook mee te werken op de boerderij. “Hij brengt weer nieuwe inzichten en zo blijven we samen leren en optimaliseren.” De hoogste tijd om Boris te spreken over zijn ambities.
-
Hertenstoof in rode wijn met wortel
Wat is er lekkerder dan een geurende stoofpot als het buiten guur en grijs is?!De herfst staat garant voor geur, kleur en smaak! -
Bieten & Zeeuwse Hertenstoof met Knolselderij Friet
Naar het recept van Lieke van Dutch Food Heritage! Lieke was onlangs bij ons op de boerderij en maakte dit heerlijke gerecht met Hertensukade van Het Zeeuwse Hert!
-
Hertenbiefstuk met miso boter
Naar het recept van Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt! Fabienne maakte dit heerlijke gerecht met hertenbiefstuk van Het Zeeuwse Hert!
-
Beef Broccoli van hertenbiefstuk met eigen gemaakte saus
De smaakvolle hertenbiefstuk van Het Zeeuwse Hert komt ook goed tot zijn recht in een Aziatisch gerecht. Deze keer op het menu: Beef Broccoli van hertenbiefstuk met eigen gemaakte saus. -
Noodles met miso-hertengehakt
Naar het recept van Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt! Fabienne maakte dit heerlijke en originele gerecht met hertengehakt van Het Zeeuwse Hert! “Het gehakt van hert is ook heel lekker! Een subtiele wildsmaak en super mals!”
-
EVEN VOORSTELLEN: Lennart Goud
Wie ons volgt op social media, heeft het wellicht al voorbij zien komen. Ons team is sinds begin september versterkt met Lennart Goud. De hoogste tijd om Lennart aan jullie voor te stellen!
-
Onze eerste druivenoogst
2021 was het eerste jaar dat wij in de nazomer onze eerste druiven hebben kunnen plukken. Onze wijngaard is gelegen aan de zijkant van de wintergarten van De Zeeuwse Kip, tegen de weilanden aan waar onze edelherten grazen. De wijngaard bestaat uit 16 rijen met daaraan druivenstokken.
-
Low & Slow BBQ – Meat Me
Een gepassioneerd gesprek over de smaak en bereiding van goed vlees met Remco en zijn vriendin Miranda van Meat Me uit Zierikzee. Lees verder Low & Slow BBQ – Meat Me
-
STEMMEN ‘Streekproducent van het Jaar 2021’
Ook dit jaar is Het Zeeuwse Hert genomineerd! Stem op ons als Zeeuws streekproduct van het jaar! -
Hertenburger met rode wijnsaus en nectarine
Met de herfst in aantocht vroegen we Fiks Voer om met onze producten aan de slag te gaan. Als eerste gerecht onze hertenburger met rode wijnsaus en nectarine. Serveer met de frietjes en aanvallen maar!
Lees verder Hertenburger met rode wijnsaus en nectarine -
Onze Roots: De Oversteek
Al vele eeuwen verdienen velen in Zeeland de kost in de belangrijkste bestaansbron in de provincie: de landbouw. Ook de geschiedenis van De Zeeuwse Kip en Het Zeeuwse Hert gaat ver terug. In vervolg op het eerste deel, waarin Rinus Noordhoek de basis legde voor de hedendaagse boerderij, staan we nu stil bij hoe Henk Noordhoek in de voetsporen van zijn vader trad.
Lees verder Onze Roots: De Oversteek -
Hertenbloemstuk met saus
De winnares van onze winactie, Hanneke Bouwense, maakte een perfecte saus bij ons hertenbloemstuk. De saus past mooi bij de smaak van het hertenvlees en is ook nog eens gezond en makkelijk te maken.
Lees verder Hertenbloemstuk met saus -
Winactie!
Vind jij het leuk om te koken en houd je van eerlijke lokale producten? Maak dan jouw favoriete gerecht met herten- of kippenvlees.
Lees verder Winactie! -
Onze Roots: Handel en Innovatie
Al vele eeuwen verdienen velen in Zeeland de kost in de belangrijkste bestaansbron in de provincie: de landbouw. Ook de geschiedenis van De Zeeuwse Kip en Het Zeeuwse Hert gaat ver terug. In dit eerste deel kijken we terug op de jaren ’60/’70 waarin Rinus Noordhoek de basis legde voor de hedendaagse boerderij.
Lees verder Onze Roots: Handel en Innovatie -
Rijstsalade met hertenbiefstuk
De ideale maaltijd voor de zomer deze gezonde rijstsalade met groenten en hertenbiefstuk is gezond, makkelijk en snel klaar.
Lees verder Rijstsalade met hertenbiefstuk -
Fyrespices: de smaaksensatie onder de kruidenmelanges
Dennis en Benny, buurmannen en de drijvende krachten achter Fyrespices, werkten onlangs met producten van Het Zeeuwse Hert en De Zeeuwse Kip. Hoog tijd voor een gesprek over blends, kruiden en specerijen! Lees verder Fyrespices: de smaaksensatie onder de kruidenmelanges
-
Tataki van Zeeuws Hert
Tataki is een bereidingswijze uit de Japanse keuken waarbij vlees of vis wordt geroosterd, gemarineerd en in plakjes gesneden. Torben Bouterse, chef-kok Restaurant Hemingway maakte speciaal voor Het Zeeuwse Hert een Tataki met hertenbloemstuk.
Lees verder Tataki van Zeeuws Hert -
Hertenburger van de Yakiniku Kamado
YAKINIKU betekent “gegrild vlees” in het Japans, maar je kunt er natuurlijk van alles op bereiden zoals deze heerlijke hertenburger met zeekool, zeekraal en andijvie. Het Zeeuwse Hert en Yakiniku producent van kamado-barbecues uit Zeeland slaan de handen ineen voor dit heerlijke recept.
Lees verder Hertenburger van de Yakiniku Kamado -
In gesprek met Zeeuwse Pasta
De hele maand heeft Het Zeeuwse Hert een mooie actie: hertengehakt met tagliatelle van echte Zeeuwse Pasta. Tijd voor een gesprek over deze pasta uit Zeeland.
Lees verder In gesprek met Zeeuwse Pasta -
Pastaschotel met hertengehakt en chorizo
Geen zin om te kiezen tussen de smaken van Italië of Spanje? Dan is deze pastaschotel met hertengehakt en chorizo perfect. Deze smakelijke combinatie van hertengehakt, chorizo en pasta zet je in een handomdraai op tafel.
Lees verder Pastaschotel met hertengehakt en chorizo -
Pasta met ragù van hert
Pasta met ragù van hert is een spannende variatie op dit klassieke gerecht. Hertenvlees geeft de saus een nét iets stevigere smaak. Naar een recept van Zeeuwse Pasta uit het kookboek ‘Een bord vol Zeeland’.
Lees verder Pasta met ragù van hert -
TIP: Hertenrugfilet bakken
Hertenrugfilet bakken en bereiden? Volg onze tips en maak gemakkelijk hertenrugfilet klaar! Hertenrugfilet komt uit de rug van het hert en is erg mals en smaakvol en heeft daardoor weinig extra’s nodig. Een gerecht met hertenrugfilet is al snel een culinaire maaltijd en erg gezond. Hertenvlees is namelijk mager vlees en bevat eiwitten, omega 3 en ijzer.
Lees verder TIP: Hertenrugfilet bakken -
Gevulde hele kip met hertengehakt en gedroogde vruchten
De Keuken van Denise maakt elk gerecht uniek en een waar culinair festijn. Op onze vraag zou je een recept willen maken met onze producten kwam een volmondig ja! Wat er dan ontstaat met een vleugje creativiteit van Denise en de kwaliteit van onze producten? Gevulde hele kip met hertengehakt en gedroogde vruchten, lees het recept en laat je inspireren.
Lees verder Gevulde hele kip met hertengehakt en gedroogde vruchten -
Belgisch stoofvlees van hert met bier
Belgisch stoofvlees van hert met bier en ontbijtkoek is een klassieker en heerlijk om familie en vrienden voor te zetten. Niks is lekkerder dan de geur van een dampende pan met vers stoofvlees in huis!
Lees verder Belgisch stoofvlees van hert met bier -
Boris te zien in documentaire BOER ZOEKT VERANDERING
Zoals eerder bericht heeft Boris Noordhoek van Het Zeeuwse Hert het afgelopen jaar deelgenomen aan het programma Boerenversneller 2020, een initiatief van De Nieuwe Boerenfamilie. Als afsluiting van het programma is Boris te zien in de documentaire: BOER ZOEKT VERANDERING.
Lees verder Boris te zien in documentaire BOER ZOEKT VERANDERING
-
Hertenrugfilet met paddenstoelen op wortelpuree
Op zoek naar een lekker recept met hertenrugfilet? Dit gerecht met hertenrugfilet met paddenstoelen op wortelpuree is gegarandeerd een succes. Lekker om in het weekend te koken voor vrienden of familie.
Lees verder Hertenrugfilet met paddenstoelen op wortelpuree -
Recept: Sukade van Het Zeeuwse Hert door Marc Kookt
Marc Somer is de privé chef achter Marc Kookt. Als privé chef is Marc de persoon voor het organiseren van diners of borrels. Bij je thuis of op locatie. Marc kookte onlangs met hertensukade van Het Zeeuwse Hert en deelt zijn recept graag! Lees verder Recept: Sukade van Het Zeeuwse Hert door Marc Kookt
-
In gesprek met Feeders – De Lifestijlkamer over gezonde voeding
Feeders – De Lifestijlkamer wordt gerund door de zusjes Daphne en Merel Bastemeijer en is gevestigd in Goes. Het concept van Feeders is gericht op het aanbieden van gezond en lekker eten om thuis dagelijks van maandag t/m vrijdag Healhty, Local & Guilty(-free) te eten.
Lees verder In gesprek met Feeders – De Lifestijlkamer over gezonde voeding -
Fijne kerstdagen & een smaakvol kerstdiner!
Het Zeeuwse Hert wenst je fijne kerstdagen en een smaakvol kerstdiner!
Bedankt voor alle bestellingen! -
COVID-UPDATE: Ons afhaalpunt op de boerderij blijft geopend!
COVID-UPDATE: Ons afhaalpunt op de boerderij blijft geopend! U kunt in onze webshop hertenvlees en kippenvlees blijven bestellen.
Lees verder COVID-UPDATE: Ons afhaalpunt op de boerderij blijft geopend!
-
Harold Kookt over inspiratie, eerlijk eten en Kerst 2020
Harold Kookt heeft in het afgelopen jaar diverse gerechten gemaakt met producten van Het Zeeuwse Hert en De Zeeuwse Kip. Stuk voor stuk ware kunstwerken. Tijd om de persoon achter Harold Kookt beter te leren kennen!
Lees verder Harold Kookt over inspiratie, eerlijk eten en Kerst 2020 -
Zeeuws boerderijhert is milder van smaak
Artikel in PZC van 04 december 2020. Je moet niet gek opkijken wanneer je in de weilanden en op dijken rondom Wolphaartsdijk ineens edelherten ziet lopen. Die zijn namelijk van hertenboerderij Het Zeeuwse Hert. Lees verder Zeeuws boerderijhert is milder van smaak
-
Hertenrugfilet met cranberry-vijgensaus
Hertenrugfilet van Het Zeeuwse Hert gaat hand in hand met Zeeuwsche Zoute, ambachtelijk zeezout uit de Oosterschelde. Met dit recept voor Hertenrugfilet met cranberry-vijgensaus tover je in 40-50 minuten een feestelijk gerecht op tafel.
Lees verder Hertenrugfilet met cranberry-vijgensaus -
5 vragen aan Torben Bouterse, chef-kok Restaurant Hemingway
“Wil je mij met 30 minuten nog een keer bellen? Ik ben gisteren vrij geweest en als perfectionist ben ik even alles aan het checken voor vandaag, bestellingen, klaarzetten voor de mise-en-place…” Het gesprek is nog niet begonnen en de passie voor het vak is meteen duidelijk.
Lees verder 5 vragen aan Torben Bouterse, chef-kok Restaurant Hemingway -
De Keuken van Denise
In gesprek met de enthousiaste dame achter De Keuken van Denise, Denise Hoeder, over haar bedrijf, corona en Kerst 2020.
Lees verder De Keuken van Denise -
Zalig Zeeuws – Zeeuws Hert met Boris Noordhoek
Het Zeeuwse Hert bij Zalig Zeeuws, het culinaire kanaal voor al het moois uit Zeeland. Boris Noordhoek was te gast bij de online kookshow waar de liefde voor (Zeeuws) eten vanaf spat en uiteraard moest hij helpen in de keuken bij de bereiding van Zeeuws Hert met gelakte pastinaak.
-
Hertensukade met aardappel, paddenstoelen en wortel
Vallende bladeren, het wordt steeds kouder en het is langer donker. Het is herfst ideaal weer voor stoofvlees. Dat mooie vlees wat een paar uur lang in de pan ligt, smaak krijgt en heerlijk mals wordt. Daarom een recept voor dit ultieme comfortfood met hertensukade van Het Zeeuwse Hert. Lees verder Hertensukade met aardappel, paddenstoelen en wortel
-
Hertenbiefstuk met wasabikorst en kool
Harold Kookt bedacht voor dit recept dat het weer tijd was voor hertenbiefstuk van het Het Zeeuwse Hert. Maar met alleen het vlees ben je er natuurlijk niet, er is wat meer nodig voor dit gerecht van hertenbiefstuk met wasabikorst en kool. Lees verder Hertenbiefstuk met wasabikorst en kool
-
Hertenrugfilet met morillesaus
Hertenrugfilet wordt uit de rug gesneden. De rug van het hert heeft niets te lijden en hoeft nauwelijks arbeid te verrichten daardoor heeft het een fijne en zachte structuur. Maar de echte smaakmaker is in dit geval de morillesaus.
Lees verder Hertenrugfilet met morillesaus -
Hertenrug van de BBQ
Een prachtig stukje malse hertenrugfilet met Pompoenmousseline en Shiitake waarmee je dit gerecht op tafel tovert, aldus Harold Kookt. Lees verder Hertenrug van de BBQ
-
Broodje Pulled Chicken met Coleslaw
Een heerlijk broodje pulled chicken met coleslaw en (zelfgemaakte) BBQ saus. Snel makkelijk en overheerlijk!
Lees verder Broodje Pulled Chicken met Coleslaw -
Hoe blijven de herten koel?
Deze week is de warmste week ooit gemeten. Boris Noordhoek vertelt in de PZC hoe op de boerderij wordt omgaan met het warme weer voor de Zeeuwse kippen en herten.
Lees verder Hoe blijven de herten koel? -
Hertenhaas met paddestoelensaus, aubergine en courgette
Harold Kookt heeft een smaakvol gerecht gemaakt met hertenhaasjes van Het Zeeuwse Hert.
Lees verder Hertenhaas met paddestoelensaus, aubergine en courgette -
Recept: broodje hertenburger
Een mooi, makkelijk en snel broodje hertenburger, gemaakt door Harold Kookt met de hertenburger van Het Zeeuwse Hert.
Lees verder Recept: broodje hertenburger -
Hertenvlees kooktips
Hertenvlees is mager, zacht en makkelijk snel te bereiden vlees en met onderstaande tips kan het niet mislukken!
-
Wat doet een hertendierenarts?
Wat doet een hertendierenarts? Die vraag stelde we aan de dierenarts van Het Zeeuwse Hert: Manon de Heer.
Lees verder Wat doet een hertendierenarts? -
Hertenhaas met wortels en bloemkool
Wederom een prachtig recept bedacht door Harold Kookt Dit keer met hertenhaasjes van Het Zeeuwse Hert.
Lees verder Hertenhaas met wortels en bloemkool -
Hertenrugfilet van de BBQ met pompoen
Kunst op je bord! Een prachtig recept bedacht door Harold Kookt met hertenrugfilet van Het Zeeuwse Hert. Lees verder Hertenrugfilet van de BBQ met pompoen
-
Het Zeeuwse Hert verzendt nu door heel Nederland!
Ben je niet in de gelegenheid om je bestelling bij ons op de boerderij op te halen? Kies dan in de webshop voor de optie verzenden en je ontvangt je bestelling netjes verpakt in een isolatiedoos bij je thuis. Lees verder Het Zeeuwse Hert verzendt nu door heel Nederland!
-
Snelle Pasta met Hertengehakt en veel groenten
Vanavond op het menu een heerlijke, eenvoudige pasta met veel groenten en hertengehakt.
Lees verder Snelle Pasta met Hertengehakt en veel groenten -
Zeeuws Zilt – De zilte smaak van zeekraal
We brachten een bezoek aan onze Zeeuwse zeekraal leverancier Zeeuws Zilt in Wolphaartsdijk voor een gesprek met zeekraalkweker en -teler Hubrecht Janse.
Lees verder Zeeuws Zilt – De zilte smaak van zeekraal -
Traybake met hertenburgers
Een traybake met hertenburgers. Een traybake is een volledige maaltijd van geroosterde groenten en vlees uit de oven. Het is super makkelijk, je hebt eigenlijk alleen een bakplaat nodig.
Lees verder Traybake met hertenburgers