Het Zeeuwse Hert Het Zeeuwse Hert
 
  • Home
  • De boerderij
  • Nieuws & Recepten
  • Webshop
    • Mijn account
    • Meest gestelde vragen
  • Contact Het Zeeuwse Hert
  • Zoeken naar producten

Het Zeeuwse Hert

Nieuws & Recepten

  • All
  • Nieuws
  • Recepten
  • 21 juni 2022

    Afzet van eigen producten zorgt voor waardering

    Afzet van eigen producten zorgt voor waardering

    Artikel gepubliceerd in Vakblad Vee & Gewas.

    Boris Noordhoek verkoopt onder eigen merk

    Zoveel mogelijk producten in eigen beheer afzetten. Dat is de doelstelling van Boris Noordhoek (31) uit Wolphaartsdijk (ZL). Zo verkoopt hij kippenvlees onder de noemer ‘De Zeeuwse Kip’ en vlees van edelherten met de naam ‘Het Zeeuwse Hert’. „Zo krijg je echt waardering voor je producten.”

    Lees verder Afzet van eigen producten zorgt voor waardering

  • 15 juni 2022

    Werelden samen laten smelten

    Werelden samen laten smelten

    Fabienne van Leiden heeft Zeeuwse roots en is het gezicht achter de platforms Fab.Kookt en Kruidenkaartje. Fabienne verrast ons al enige tijd met creatieve gerechten, gemaakt met producten van Het Zeeuwse Hert en De Zeeuwse Kip. De recepten hiervan vind je op onze websites. De hoogste tijd om kennis te maken met Fabienne!

    Lees verder Werelden samen laten smelten

  • 28 mei 2022

    Zeekraal Hertenhamburger

    Zeekraal Hertenhamburger

    Ter gelegenheid van de internationale dag van de hamburger (28 mei) maakte Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt dit heerlijke recept met hertenhamburgers van Het Zeeuwse Hert.

    Lees verder Zeekraal Hertenhamburger

  • 28 mei 2022

    In gesprek met verkooppunt Landwinkel Elenbaas

    In gesprek met verkooppunt Landwinkel Elenbaas

    We spreken Johan Elenbaas telefonisch, die op dat moment druk is met de voorbereidingen van het aankomende plukseizoen van de kersen. “Dit is het eerste jaar dat wij onze seizoenarbeiders onderkomen aanbieden bij ons op het eigen terrein. Voorheen moest men vaak ’s morgens vroeg nog een uur rijden voordat men hier was, met optimale omstandigheden proberen we het werk voor iedereen zo aantrekkelijk mogelijk te maken.”

    Lees verder In gesprek met verkooppunt Landwinkel Elenbaas

  • 28 mei 2022

    Zeeuwse Hertenburger met Zeekraal, Camembert & Bramenjam

    Zeeuwse Hertenburger met Zeekraal, Camembert & Bramenjam

    Op zoek naar een verrassend burger recept? Deze hertenburger is heel geschikt als je op zoek bent naar iets nieuws! Het zoutige van de zeekraal, het romige van de camembert en de frisse bramenjam zijn een top combi. Én al helemaal met de hertenburger van Het Zeeuwse Hert! Een heerlijk recept gemaakt door Lieke van Dutch Food Heritage.

    Lees verder Zeeuwse Hertenburger met Zeekraal, Camembert & Bramenjam

  • 8 mei 2022

    Hertenrugfilet met lamsoor en Pommes Paolo

    Hertenrugfilet met lamsoor en Pommes Paolo

    Hertenrugfilet met lamsoor en Pommes Paolo gemaakt door Harold Kookt. Harold maakte dit heerlijke gerecht met hertenrugfilet van Het Zeeuwse Hert!

    Lees verder Hertenrugfilet met lamsoor en Pommes Paolo

  • 3 mei 2022

    Tip: Hertenburgers bereiden

    Tip: Hertenburgers bereiden

    Hertenburgers bakken en bereiden? Volg de tips van Het Zeeuwse Hert en maak gemakkelijk hertenburgers klaar!

    Lees verder Tip: Hertenburgers bereiden

  • 19 april 2022

    Wellington van hertenvlees – Venison Wellington

    Wellington van hertenvlees – Venison Wellington

    Wellington van hertenvlees – Venison Wellington: een prachtig gerecht met hertenbloemstuk van Het Zeeuwse Hert, gemaakt door Sabrina van het Instagramkanaal Eating.Cooking.Baking.

    Lees verder Wellington van hertenvlees – Venison Wellington

  • 14 april 2022

    Pasta met saus van Hert, Shiitake Paddenstoelen, Rozemarijn en Jenever

    Pasta met saus van Hert, Shiitake Paddenstoelen, Rozemarijn en Jenever

    Een smakelijke pasta gemaakt van saus van Hert, Shiitake Paddenstoelen, Rozemarijn en Jenever door Lieke van Dutch Food Heritage!

    Lees verder Pasta met saus van Hert, Shiitake Paddenstoelen, Rozemarijn en Jenever

  • 4 april 2022

    Trots op de Nederlandse keuken

    Trots op de Nederlandse keuken

    Lieke Boerema is het gezicht achter het platform Dutch Food Heritage. Lieke verrast ons al enige tijd met prachtige gerechten, gemaakt met producten van Het Zeeuwse Hert en De Zeeuwse Kip. De recepten hiervan vind je op onze website. De hoogste tijd om kennis te maken met Lieke!

    Lees verder Trots op de Nederlandse keuken

  • 29 maart 2022

    Nieuwe verzendpartner

    Nieuwe verzendpartner

    We zijn een samenwerking aangegaan met een nieuwe koerier, Multi-Vers, voor geconditioneerd transport voor het leveren van bestellingen in onze webshop.
    Dit betekent het volgende:

    Lees verder Nieuwe verzendpartner

  • 18 maart 2022

    Naar buiten!

    Naar buiten!

    Naar buiten! Het voorjaar is begonnen! De herten kunnen weer heerlijk rondlopen op de weilanden en dijken rondom onze boerderij. Altijd een mooi moment!

    Bekijk de video voor een impressie.

    Lees verder Naar buiten!

  • 24 februari 2022

    Alles draait om de eerlijke smaak bij Wijnhuis de Paap

    Alles draait om de eerlijke smaak bij Wijnhuis de Paap

    De producten van De Zeeuwse Kip en Het Zeeuwse Hert worden ook opgemerkt buiten de provincie Zeeland. Vanuit onze webshop leveren we al door heel Nederland, maar door samenwerking met verschillende verkooppunten zijn onze producten ook fysiek aanwezig buiten de regio. Sinds kort bijvoorbeeld voor de regio’s Drechtsteden en Alblasserwaard bij wijn- en delicatessenwinkel Wijnhuis de Paap in Papendrecht.

    Lees verder Alles draait om de eerlijke smaak bij Wijnhuis de Paap

  • 23 februari 2022

    Van melkveebedrijf naar zorglandgoed – Boerderij Het Lansingerland

    Van melkveebedrijf naar zorglandgoed – Boerderij Het Lansingerland

    Peter Gille is samen met zijn vrouw Annigje eigenaar van Boerderij Het Lansingerland in Bergschenhoek, de achtertuin van Rotterdam. Boerderij Het Lansingerland is een verbreed melkveebedrijf met 140 melkkoeien, een boerderijwinkel, kinderopvang, horecagelegenheid, camping en vergaderlocaties. “Als je als ondernemer nog vooruit wilt moet je breder kijken. Dat hebben wij gedaan en wij hopen binnen tien jaar het hele bedrijf nog verder door te ontwikkelen tot zorglandgoed. We hopen een mooie plek binnen de gemeente Lansingerland te creëren voor de mensen die meer hulp en begeleiding nodig hebben.”

    Lees verder Van melkveebedrijf naar zorglandgoed – Boerderij Het Lansingerland

  • 14 februari 2022

    Hertenbiefstuk met pepersaus

    Hertenbiefstuk met pepersaus

    Het recept voor een eenvoudig en smaakvol gerecht: hertenbiefstuk met pepersaus. Het recept voor 2 personen. Naar het recept van Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt!

    Lees verder Hertenbiefstuk met pepersaus

  • 7 februari 2022

    Wraps met hertenbiefstuk

    Wraps met hertenbiefstuk

    Eenvoudig te bereiden smaakvol gerecht: wraps met hertenbiefstuk. Naar het recept van Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt! Fabienne maakte dit heerlijke gerecht met hertenbiefstuk van Het Zeeuwse Hert!

    Lees verder Wraps met hertenbiefstuk

  • 16 januari 2022

    Hertenburger van hertengehakt

    Hertenburger van hertengehakt

    Naar het recept van Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt! Fabienne maakte dit heerlijke gerecht met hertengehakt van Het Zeeuwse Hert!

    Lees verder Hertenburger van hertengehakt

  • 24 december 2021

    In de media: Zeeuwse kerstkip en hertenbiefstuk vliegen de webshop uit

    In de media: Zeeuwse kerstkip en hertenbiefstuk vliegen de webshop uit

    Voor Boris Noordhoek (links) zijn het tropenweken. In Wolphaartsdijk runt hij met z’n familie een pluimvee- en hertenbedrijf. Ze besteden dagelijks fllink wat uurtjes aan het klaarmaken van de bestellingen die binnenkomen via hun webshop De Zeeuwse Kip.

    Lees verder In de media: Zeeuwse kerstkip en hertenbiefstuk vliegen de webshop uit

  • 14 december 2021

    Herten Tataki

    Herten Tataki

    Tataki is een bereidingswijze uit de Japanse keuken waarbij vlees of vis wordt geroosterd, gemarineerd en in plakjes gesneden. Fabienne, van het Instagramkanaal Fab Kookt maakte met hertenrugfilet van Het Zeeuwse Hert een Tataki. Ook een mooi gerecht voor een feestelijk (Kerst)diner!

    Lees verder Herten Tataki

  • 7 december 2021

    Hertencarpaccio met Truffelkaas, Champignons & Hazelnoten

    Hertencarpaccio met Truffelkaas, Champignons & Hazelnoten

    Een prachtig kerstrecept: Hertencarpaccio met Truffelkaas, Champignons & Hazelnoten. Naar het recept van Lieke van Dutch Food Heritage!

    Lees verder Hertencarpaccio met Truffelkaas, Champignons & Hazelnoten

  • 6 december 2021

    Openingstijden tijdens de feestdagen

    Openingstijden tijdens de feestdagen

    Tijdens de feestdagen zijn onze openingstijden aangepast.

    Lees verder Openingstijden tijdens de feestdagen

  • 2 december 2021

    Wellington met hert – Venison Wellington

    Wellington met hert – Venison Wellington

    Een prachtig kerstrecept: Wellington met hert gemaakt door Harold Kookt. Harold maakte dit heerlijke gerecht met hertenhaas van Het Zeeuwse Hert!

    Lees verder Wellington met hert – Venison Wellington

  • 1 december 2021

    Hertenpie

    Hertenpie

    Naar het recept van Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt! Fabienne maakte dit heerlijke gerecht met hertenpoulet van Het Zeeuwse Hert! Ook een mooi gerecht voor een feestelijk Kerstdiner!

    Lees verder Hertenpie

  • 30 november 2021

    Aan het woord: Boris Noordhoek

    Aan het woord: Boris Noordhoek

    In het eerste en tweede deel over de roots van onze boerderij zoomden we in op de oorsprong van de boerderij en sloten we af met de woorden van Henk Noordhoek dat hij trots is dat zijn zoon Boris ervoor gekozen heeft om ook mee te werken op de boerderij. “Hij brengt weer nieuwe inzichten en zo blijven we samen leren en optimaliseren.” De hoogste tijd om Boris te spreken over zijn ambities.

    Lees verder Aan het woord: Boris Noordhoek

  • 29 november 2021

    Hertenstoof in rode wijn met wortel

    Hertenstoof in rode wijn met wortel
    Wat is er lekkerder dan een geurende stoofpot als het buiten guur en grijs is?!
    De herfst staat garant voor geur, kleur en smaak!

    Lees verder Hertenstoof in rode wijn met wortel

  • 28 november 2021

    Bieten & Zeeuwse Hertenstoof met Knolselderij Friet

    Bieten & Zeeuwse Hertenstoof met Knolselderij Friet

    Naar het recept van Lieke van Dutch Food Heritage! Lieke was onlangs bij ons op de boerderij en maakte dit heerlijke gerecht met Hertensukade van Het Zeeuwse Hert!

    Lees verder Bieten & Zeeuwse Hertenstoof met Knolselderij Friet

  • 22 november 2021

    Hertenbiefstuk met miso boter

    Hertenbiefstuk met miso boter

    Naar het recept van Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt! Fabienne maakte dit heerlijke gerecht met hertenbiefstuk van Het Zeeuwse Hert!

    Lees verder Hertenbiefstuk met miso boter

  • 16 november 2021

    Beef Broccoli van hertenbiefstuk met eigen gemaakte saus

    Beef Broccoli van hertenbiefstuk met eigen gemaakte saus
    De smaakvolle hertenbiefstuk van Het Zeeuwse Hert komt ook goed tot zijn recht in een Aziatisch gerecht. Deze keer op het menu: Beef Broccoli van hertenbiefstuk met eigen gemaakte saus.

    Lees verder Beef Broccoli van hertenbiefstuk met eigen gemaakte saus

  • 8 november 2021

    Noodles met miso-hertengehakt

    Noodles met miso-hertengehakt

    Naar het recept van Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt! Fabienne maakte dit heerlijke en originele gerecht met hertengehakt van Het Zeeuwse Hert! “Het gehakt van hert is ook heel lekker! Een subtiele wildsmaak en super mals!”

    Lees verder Noodles met miso-hertengehakt

  • 27 oktober 2021

    EVEN VOORSTELLEN: Lennart Goud

    EVEN VOORSTELLEN: Lennart Goud

    Wie ons volgt op social media, heeft het wellicht al voorbij zien komen. Ons team is sinds begin september versterkt met Lennart Goud. De hoogste tijd om Lennart aan jullie voor te stellen!

    Lees verder EVEN VOORSTELLEN: Lennart Goud

  • 22 oktober 2021

    Onze eerste druivenoogst

    Onze eerste druivenoogst

    2021 was het eerste jaar dat wij in de nazomer onze eerste druiven hebben kunnen plukken. Onze wijngaard is gelegen aan de zijkant van de wintergarten van De Zeeuwse Kip, tegen de weilanden aan waar onze edelherten grazen. De wijngaard bestaat uit 16 rijen met daaraan druivenstokken.

    Lees verder Onze eerste druivenoogst

  • 1 oktober 2021

    Low & Slow BBQ – Meat Me

    Low & Slow BBQ – Meat Me

    Een gepassioneerd gesprek over de smaak en bereiding van goed vlees met Remco en zijn vriendin Miranda van Meat Me uit Zierikzee. Lees verder Low & Slow BBQ – Meat Me

  • 30 september 2021

    STEMMEN ‘Streekproducent van het Jaar 2021’

    STEMMEN ‘Streekproducent van het Jaar 2021’
    Ook dit jaar is Het Zeeuwse Hert genomineerd! Stem op ons als Zeeuws streekproduct van het jaar!

    Lees verder STEMMEN ‘Streekproducent van het Jaar 2021’

  • 20 september 2021

    Hertenburger met rode wijnsaus en nectarine

    Hertenburger met rode wijnsaus en nectarine

    Met de herfst in aantocht vroegen we Fiks Voer om met onze producten aan de slag te gaan. Als eerste gerecht onze hertenburger met rode wijnsaus en nectarine. Serveer met de frietjes en aanvallen maar!
    Lees verder Hertenburger met rode wijnsaus en nectarine

  • 5 september 2021

    Onze Roots: De Oversteek

    Onze Roots: De Oversteek

    Al vele eeuwen verdienen velen in Zeeland de kost in de belangrijkste bestaansbron in de provincie: de landbouw. Ook de geschiedenis van De Zeeuwse Kip en Het Zeeuwse Hert gaat ver terug. In vervolg op het eerste deel, waarin Rinus Noordhoek de basis legde voor de hedendaagse boerderij, staan we nu stil bij hoe Henk Noordhoek in de voetsporen van zijn vader trad.
    Lees verder Onze Roots: De Oversteek

  • 2 september 2021

    Hertenbloemstuk met saus

    Hertenbloemstuk met saus

    De winnares van onze winactie, Hanneke Bouwense, maakte een perfecte saus bij ons hertenbloemstuk. De saus past mooi bij de smaak van het hertenvlees en is ook nog eens gezond en makkelijk te maken.
    Lees verder Hertenbloemstuk met saus

  • 1 augustus 2021

    Winactie!

    Winactie!

    Vind jij het leuk om te koken en houd je van eerlijke lokale producten? Maak dan jouw favoriete gerecht met herten- of kippenvlees.
    Lees verder Winactie!

  • 27 juli 2021

    Onze Roots: Handel en Innovatie

    Onze Roots: Handel en Innovatie

    Al vele eeuwen verdienen velen in Zeeland de kost in de belangrijkste bestaansbron in de provincie: de landbouw. Ook de geschiedenis van De Zeeuwse Kip en Het Zeeuwse Hert gaat ver terug. In dit eerste deel kijken we terug op de jaren ’60/’70 waarin Rinus Noordhoek de basis legde voor de hedendaagse boerderij.
    Lees verder Onze Roots: Handel en Innovatie

  • 22 juni 2021

    Rijstsalade met hertenbiefstuk

    Rijstsalade met hertenbiefstuk

    De ideale maaltijd voor de zomer deze gezonde rijstsalade met groenten en hertenbiefstuk is gezond, makkelijk en snel klaar.
    Lees verder Rijstsalade met hertenbiefstuk

  • 3 juni 2021

    Fyrespices: de smaaksensatie onder de kruidenmelanges

    Fyrespices: de smaaksensatie onder de kruidenmelanges

    Dennis en Benny, buurmannen en de drijvende krachten achter Fyrespices, werkten onlangs met producten van Het Zeeuwse Hert en De Zeeuwse Kip. Hoog tijd voor een gesprek over blends, kruiden en specerijen! Lees verder Fyrespices: de smaaksensatie onder de kruidenmelanges

  • 28 mei 2021

    Tataki van Zeeuws Hert

    Tataki van Zeeuws Hert

    Tataki is een bereidingswijze uit de Japanse keuken waarbij vlees of vis wordt geroosterd, gemarineerd en in plakjes gesneden. Torben Bouterse, chef-kok Restaurant Hemingway maakte speciaal voor Het Zeeuwse Hert een Tataki met hertenbloemstuk.
    Lees verder Tataki van Zeeuws Hert

  • 30 maart 2021

    Hertenburger van de Yakiniku Kamado

    Hertenburger van de Yakiniku Kamado

    YAKINIKU betekent “gegrild vlees” in het Japans, maar je kunt er natuurlijk van alles op bereiden zoals deze heerlijke hertenburger met zeekool, zeekraal en andijvie. Het Zeeuwse Hert en Yakiniku producent van kamado-barbecues uit Zeeland slaan de handen ineen voor dit heerlijke recept.
    Lees verder Hertenburger van de Yakiniku Kamado

  • 29 maart 2021

    In gesprek met Zeeuwse Pasta

    In gesprek met Zeeuwse Pasta

    De hele maand heeft Het Zeeuwse Hert een mooie actie: hertengehakt met tagliatelle van echte Zeeuwse Pasta. Tijd voor een gesprek over deze pasta uit Zeeland.
    Lees verder In gesprek met Zeeuwse Pasta

  • 24 maart 2021

    Pastaschotel met hertengehakt en chorizo

    Pastaschotel met hertengehakt en chorizo

    Geen zin om te kiezen tussen de smaken van Italië of Spanje? Dan is deze pastaschotel met hertengehakt en chorizo perfect. Deze smakelijke combinatie van hertengehakt, chorizo en pasta zet je in een handomdraai op tafel.
    Lees verder Pastaschotel met hertengehakt en chorizo

  • 1 maart 2021

    Pasta met ragù van hert

    Pasta met ragù van hert

    Pasta met ragù van hert is een spannende variatie op dit klassieke gerecht. Hertenvlees geeft de saus een nét iets stevigere smaak. Naar een recept van Zeeuwse Pasta uit het kookboek ‘Een bord vol Zeeland’.
    Lees verder Pasta met ragù van hert

  • 22 februari 2021

    TIP: Hertenrugfilet bakken

    TIP: Hertenrugfilet bakken

    Hertenrugfilet bakken en bereiden? Volg onze tips en maak gemakkelijk hertenrugfilet klaar! Hertenrugfilet komt uit de rug van het hert en is erg mals en smaakvol en heeft daardoor weinig extra’s nodig. Een gerecht met hertenrugfilet is al snel een culinaire maaltijd en erg gezond. Hertenvlees is namelijk mager vlees en bevat eiwitten, omega 3 en ijzer.
    Lees verder TIP: Hertenrugfilet bakken

  • 15 februari 2021

    Gevulde hele kip met hertengehakt en gedroogde vruchten

    Gevulde hele kip met hertengehakt en gedroogde vruchten

    De Keuken van Denise maakt elk gerecht uniek en een waar culinair festijn. Op onze vraag zou je een recept willen maken met onze producten kwam een volmondig ja! Wat er dan ontstaat met een vleugje creativiteit van Denise en de kwaliteit van onze producten? Gevulde hele kip met hertengehakt en gedroogde vruchten, lees het recept en laat je inspireren.
    Lees verder Gevulde hele kip met hertengehakt en gedroogde vruchten

  • 18 januari 2021

    Belgisch stoofvlees van hert met bier

    Belgisch stoofvlees van hert met bier

    Belgisch stoofvlees van hert met bier en ontbijtkoek is een klassieker en heerlijk om familie en vrienden voor te zetten. Niks is lekkerder dan de geur van een dampende pan met vers stoofvlees in huis!
    Lees verder Belgisch stoofvlees van hert met bier

  • 16 januari 2021

    Boris te zien in documentaire BOER ZOEKT VERANDERING

    Boris te zien in documentaire BOER ZOEKT VERANDERING

    Zoals eerder bericht heeft Boris Noordhoek van Het Zeeuwse Hert het afgelopen jaar deelgenomen aan het programma Boerenversneller 2020, een initiatief van De Nieuwe Boerenfamilie. Als afsluiting van het programma is Boris te zien in de documentaire: BOER ZOEKT VERANDERING.

    Lees verder Boris te zien in documentaire BOER ZOEKT VERANDERING

  • 12 januari 2021

    Hertenrugfilet met paddenstoelen op wortelpuree

    Hertenrugfilet met paddenstoelen op wortelpuree

    Op zoek naar een lekker recept met hertenrugfilet? Dit gerecht met hertenrugfilet met paddenstoelen op wortelpuree is gegarandeerd een succes. Lekker om in het weekend te koken voor vrienden of familie.
    Lees verder Hertenrugfilet met paddenstoelen op wortelpuree

Het Zeeuwse Hert
Natuurlijk, eerlijk en puur hertenvlees
  • Privacyverklaring
  • Disclaimer
© 2020 Het Zeeuwse Hert - TBB