Het Zeeuwse Hert Het Zeeuwse Hert
 
  • Home
  • De boerderij
  • Nieuws & Recepten
  • Webshop
    • Het Zeeuwse Hert – Winterpakket
    • Mijn account
    • Meest gestelde vragen
  • Contact Het Zeeuwse Hert
  • Zoeken naar producten

Het Zeeuwse Hert

Nieuws & Recepten

  • All
  • Nieuws
  • Recepten
  • 1 maart 2021

    Pasta met ragù van hert

    Pasta met ragù van hert

    Pasta met ragù van hert is een spannende variatie op dit klassieke gerecht. Hertenvlees geeft de saus een nét iets stevigere smaak. Naar een recept van Zeeuwse Pasta uit het kookboek ‘Een bord vol Zeeland’.
    Lees verder Pasta met ragù van hert

  • 22 februari 2021

    TIP: Hertenrugfilet bakken

    TIP: Hertenrugfilet bakken

    Hertenrugfilet bakken en bereiden? Volg onze tips en maak gemakkelijk hertenrugfilet klaar! Hertenrugfilet komt uit de rug van het hert en is erg mals en smaakvol en heeft daardoor weinig extra’s nodig. Een gerecht met hertenrugfilet is al snel een culinaire maaltijd en erg gezond. Hertenvlees is namelijk mager vlees en bevat eiwitten, omega 3 en ijzer.
    Lees verder TIP: Hertenrugfilet bakken

  • 15 februari 2021

    Gevulde hele kip met hertengehakt en gedroogde vruchten

    Gevulde hele kip met hertengehakt en gedroogde vruchten

    De Keuken van Denise maakt elk gerecht uniek en een waar culinair festijn. Op onze vraag zou je een recept willen maken met onze producten kwam een volmondig ja! Wat er dan ontstaat met een vleugje creativiteit van Denise en de kwaliteit van onze producten? Gevulde hele kip met hertengehakt en gedroogde vruchten, lees het recept en laat je inspireren.
    Lees verder Gevulde hele kip met hertengehakt en gedroogde vruchten

  • 18 januari 2021

    Belgisch stoofvlees van hert met bier

    Belgisch stoofvlees van hert met bier

    Belgisch stoofvlees van hert met bier en ontbijtkoek is een klassieker en heerlijk om familie en vrienden voor te zetten. Niks is lekkerder dan de geur van een dampende pan met vers stoofvlees in huis!
    Lees verder Belgisch stoofvlees van hert met bier

  • 16 januari 2021

    Boris te zien in documentaire BOER ZOEKT VERANDERING

    Boris te zien in documentaire BOER ZOEKT VERANDERING

    Zoals eerder bericht heeft Boris Noordhoek van Het Zeeuwse Hert het afgelopen jaar deelgenomen aan het programma Boerenversneller 2020, een initiatief van De Nieuwe Boerenfamilie. Als afsluiting van het programma is Boris te zien in de documentaire: BOER ZOEKT VERANDERING.

    Lees verder Boris te zien in documentaire BOER ZOEKT VERANDERING

  • 12 januari 2021

    Hertenrugfilet met paddenstoelen op wortelpuree

    Hertenrugfilet met paddenstoelen op wortelpuree

    Op zoek naar een lekker recept met hertenrugfilet? Dit gerecht met hertenrugfilet met paddenstoelen op wortelpuree is gegarandeerd een succes. Lekker om in het weekend te koken voor vrienden of familie.
    Lees verder Hertenrugfilet met paddenstoelen op wortelpuree

  • 7 januari 2021

    Recept: Sukade van Het Zeeuwse Hert door Marc Kookt

    Recept: Sukade van Het Zeeuwse Hert door Marc Kookt

    Marc Somer is de privé chef achter Marc Kookt. Als privé chef is Marc de persoon voor het organiseren van diners of borrels. Bij je thuis of op locatie. Marc kookte onlangs met hertensukade van Het Zeeuwse Hert en deelt zijn recept graag! Lees verder Recept: Sukade van Het Zeeuwse Hert door Marc Kookt

  • 4 januari 2021

    In gesprek met Feeders – De Lifestijlkamer over gezonde voeding

    In gesprek met Feeders – De Lifestijlkamer over gezonde voeding

    Feeders – De Lifestijlkamer wordt gerund door de zusjes Daphne en Merel Bastemeijer en is gevestigd in Goes. Het concept van Feeders is gericht op het aanbieden van gezond en lekker eten om thuis dagelijks van maandag t/m vrijdag Healhty, Local & Guilty(-free) te eten.
    Lees verder In gesprek met Feeders – De Lifestijlkamer over gezonde voeding

  • 24 december 2020

    Fijne kerstdagen & een smaakvol kerstdiner!

    Fijne kerstdagen & een smaakvol kerstdiner!

    Het Zeeuwse Hert wenst je fijne kerstdagen en een smaakvol kerstdiner!
    Bedankt voor alle bestellingen!

  • 14 december 2020

    COVID-UPDATE: Ons afhaalpunt op de boerderij blijft geopend!

    COVID-UPDATE: Ons afhaalpunt op de boerderij blijft geopend!

    COVID-UPDATE: Ons afhaalpunt op de boerderij blijft geopend! U kunt in onze webshop hertenvlees en kippenvlees blijven bestellen.

    Lees verder COVID-UPDATE: Ons afhaalpunt op de boerderij blijft geopend!

  • 9 december 2020

    Harold Kookt over inspiratie, eerlijk eten en Kerst 2020

    Harold Kookt over inspiratie, eerlijk eten en Kerst 2020

    Harold Kookt heeft in het afgelopen jaar diverse gerechten gemaakt met producten van Het Zeeuwse Hert en De Zeeuwse Kip. Stuk voor stuk ware kunstwerken. Tijd om de persoon achter Harold Kookt beter te leren kennen!
    Lees verder Harold Kookt over inspiratie, eerlijk eten en Kerst 2020

  • 4 december 2020

    Zeeuws boerderijhert is milder van smaak

    Zeeuws boerderijhert is milder van smaak

    Artikel in PZC van 04 december 2020. Je moet niet gek opkijken wanneer je in de weilanden en op dijken rondom Wolphaartsdijk ineens edelherten ziet lopen. Die zijn namelijk van hertenboerderij Het Zeeuwse Hert.  Lees verder Zeeuws boerderijhert is milder van smaak

  • 25 november 2020

    Hertenrugfilet met cranberry-vijgensaus

    Hertenrugfilet met cranberry-vijgensaus

    Hertenrugfilet van Het Zeeuwse Hert gaat hand in hand met Zeeuwsche Zoute, ambachtelijk zeezout uit de Oosterschelde. Met dit recept voor Hertenrugfilet met cranberry-vijgensaus tover je in 40-50 minuten een feestelijk gerecht op tafel.
    Lees verder Hertenrugfilet met cranberry-vijgensaus

  • 22 november 2020

    5 vragen aan Torben Bouterse, chef-kok Restaurant Hemingway

    5 vragen aan Torben Bouterse, chef-kok Restaurant Hemingway

    “Wil je mij met 30 minuten nog een keer bellen? Ik ben gisteren vrij geweest en als perfectionist ben ik even alles aan het checken voor vandaag, bestellingen, klaarzetten voor de mise-en-place…” Het gesprek is nog niet begonnen en de passie voor het vak is meteen duidelijk.
    Lees verder 5 vragen aan Torben Bouterse, chef-kok Restaurant Hemingway

  • 17 november 2020

    De Keuken van Denise

    De Keuken van Denise

    In gesprek met de enthousiaste dame achter De Keuken van Denise, Denise Hoeder, over haar bedrijf, corona en Kerst 2020.
    Lees verder De Keuken van Denise

  • 29 oktober 2020

    Zalig Zeeuws – Zeeuws Hert met Boris Noordhoek

    Zalig Zeeuws – Zeeuws Hert met Boris Noordhoek

    Het Zeeuwse Hert bij Zalig Zeeuws, het culinaire kanaal voor al het moois uit Zeeland. Boris Noordhoek was te gast bij de online kookshow waar de liefde voor (Zeeuws) eten vanaf spat en uiteraard moest hij helpen in de keuken bij de bereiding van Zeeuws Hert met gelakte pastinaak.

    Lees verder Zalig Zeeuws – Zeeuws Hert met Boris Noordhoek

  • 22 oktober 2020

    Hertensukade met aardappel, paddenstoelen en wortel

    Hertensukade met aardappel, paddenstoelen en wortel

    Vallende bladeren, het wordt steeds kouder en het is langer donker. Het is herfst ideaal weer voor stoofvlees. Dat mooie vlees wat een paar uur lang in de pan ligt, smaak krijgt en heerlijk mals wordt. Daarom een recept voor dit ultieme comfortfood met hertensukade van Het Zeeuwse Hert. Lees verder Hertensukade met aardappel, paddenstoelen en wortel

  • 24 september 2020

    Hertenbiefstuk met wasabikorst en kool

    Hertenbiefstuk met wasabikorst en kool

    Harold Kookt bedacht voor dit recept dat het weer tijd was voor hertenbiefstuk van het Het Zeeuwse Hert. Maar met alleen het vlees ben je er natuurlijk niet, er is wat meer nodig voor dit gerecht van hertenbiefstuk met wasabikorst en kool. Lees verder Hertenbiefstuk met wasabikorst en kool

  • 17 september 2020

    Hertenrugfilet met morillesaus

    Hertenrugfilet met morillesaus

    Hertenrugfilet wordt uit de rug gesneden. De rug van het hert heeft niets te lijden en hoeft nauwelijks arbeid te verrichten daardoor heeft het een fijne en zachte structuur. Maar de echte smaakmaker is in dit geval de morillesaus.
    Lees verder Hertenrugfilet met morillesaus

  • 2 september 2020

    Hertenrug van de BBQ

    Hertenrug van de BBQ

    Een prachtig stukje malse hertenrugfilet met Pompoenmousseline en Shiitake waarmee je dit gerecht op tafel tovert, aldus Harold Kookt. Lees verder Hertenrug van de BBQ

  • 31 augustus 2020

    Broodje Pulled Chicken met Coleslaw

    Broodje Pulled Chicken met Coleslaw

    Een heerlijk broodje pulled chicken met coleslaw en (zelfgemaakte) BBQ saus. Snel makkelijk en overheerlijk!
    Lees verder Broodje Pulled Chicken met Coleslaw

  • 13 augustus 2020

    Hoe blijven de herten koel?

    Hoe blijven de herten koel?

    Deze week is de warmste week ooit gemeten. Boris Noordhoek vertelt in de PZC hoe op de boerderij wordt omgaan met het warme weer voor de Zeeuwse kippen en herten.
    Lees verder Hoe blijven de herten koel?

  • 30 juli 2020

    Hertenhaas met paddestoelensaus, aubergine en courgette

    Hertenhaas met paddestoelensaus, aubergine en courgette

    Harold Kookt heeft een smaakvol gerecht gemaakt met hertenhaasjes van Het Zeeuwse Hert.
    Lees verder Hertenhaas met paddestoelensaus, aubergine en courgette

  • 16 juli 2020

    Recept: broodje hertenburger

    Recept: broodje hertenburger

    Een mooi, makkelijk en snel broodje hertenburger, gemaakt door Harold Kookt met de hertenburger van Het Zeeuwse Hert. 
    Lees verder Recept: broodje hertenburger

  • 9 juli 2020

    Hertenvlees kooktips

    Hertenvlees kooktips

    Hertenvlees is mager, zacht en makkelijk snel te bereiden vlees en met onderstaande tips kan het niet mislukken!

    Lees verder Hertenvlees kooktips

  • 2 juli 2020

    Wat doet een hertendierenarts?

    Wat doet een hertendierenarts?

    Wat doet een hertendierenarts? Die vraag stelde we aan de dierenarts van Het Zeeuwse Hert: Manon de Heer.
    Lees verder Wat doet een hertendierenarts?

  • 29 juni 2020

    Hertenhaas met wortels en bloemkool

    Hertenhaas met wortels en bloemkool

    Wederom een prachtig recept bedacht door Harold Kookt Dit keer met hertenhaasjes van Het Zeeuwse Hert.
    Lees verder Hertenhaas met wortels en bloemkool

  • 14 juni 2020

    Hertenrugfilet van de BBQ met pompoen

    Hertenrugfilet van de BBQ met pompoen

    Kunst op je bord! Een prachtig recept bedacht door Harold Kookt met hertenrugfilet van Het Zeeuwse Hert. Lees verder Hertenrugfilet van de BBQ met pompoen

  • 9 juni 2020

    Het Zeeuwse Hert verzendt nu door heel Nederland!

    Het Zeeuwse Hert verzendt nu door heel Nederland!

    Ben je niet in de gelegenheid om je bestelling bij ons op de boerderij op te halen? Kies dan in de webshop voor de optie verzenden en je ontvangt je bestelling netjes verpakt in een isolatiedoos bij je thuis. Lees verder Het Zeeuwse Hert verzendt nu door heel Nederland!

  • 28 mei 2020

    Snelle Pasta met Hertengehakt en veel groenten

    Snelle Pasta met Hertengehakt en veel groenten

    Vanavond op het menu een heerlijke, eenvoudige pasta met veel groenten en hertengehakt.
    Lees verder Snelle Pasta met Hertengehakt en veel groenten

  • 18 mei 2020

    Zeeuws Zilt – De zilte smaak van zeekraal

    Zeeuws Zilt – De zilte smaak van zeekraal

    We brachten een bezoek aan onze Zeeuwse zeekraal leverancier Zeeuws Zilt in Wolphaartsdijk voor een gesprek met zeekraalkweker en -teler Hubrecht Janse.
    Lees verder Zeeuws Zilt – De zilte smaak van zeekraal

  • 4 mei 2020

    Traybake met hertenburgers

    Traybake met hertenburgers

    Een traybake met hertenburgers. Een traybake is een volledige maaltijd van geroosterde groenten en vlees uit de oven. Het is super makkelijk, je hebt eigenlijk alleen een bakplaat nodig.
    Lees verder Traybake met hertenburgers

  • 28 april 2020

    Hertenvlees gezond en lekker!

    Hertenvlees gezond en lekker!

    Hertenvlees is van nature een magere vleessoort, rijk aan eiwitten, ijzer en zink dus een gezond alternatief voor wie een vet-, cholesterol- of caloriearm dieet moet volgen. Lees verder Hertenvlees gezond en lekker!

  • 20 april 2020

    Hertenrugfilet met Zeeuws aperitief

    Hertenrugfilet met Zeeuws aperitief

    Als er een provincie is in ons land die zich onderscheidt doordat je er enorm goed kunt eten is dat Zeeland wel. Zilte smaken, stoere producten en een eindeloze creativiteit.
    Lees verder Hertenrugfilet met Zeeuws aperitief

  • 9 april 2020

    Paasdiner voor cliënten Zuidwester

    Paasdiner voor cliënten Zuidwester

    Een beetje warme zorg in deze moeilijke tijd: 160 cliënten van zorgorganisatie Zuidwester in Goes, genoten zaterdag 11 april van een heerlijk Paasdiner

    Lees verder Paasdiner voor cliënten Zuidwester

  • 24 maart 2020

    De lente is begonnen!

    De lente is begonnen!

    De lente is begonnen dus mag Het Zeeuwse Hert weer naar buiten!

    Lees verder De lente is begonnen!

  • 20 maart 2020

    Multi-boer zoekt eigen afzetkanalen

    Multi-boer zoekt eigen afzetkanalen

    Boris Noordhoek geselecteerd voor het programma Boerenversneller 2020!

    Lees verder Multi-boer zoekt eigen afzetkanalen

  • 16 maart 2020

    Hertenlende bereiden

    Hertenlende bereiden

    Verwarm de boter en braad het vlees eerst circa 2-3 minuten aan per kant.

    Lees verder Hertenlende bereiden

  • 11 maart 2020

    Tip: Hertenbiefstuk bakken

    Tip: Hertenbiefstuk bakken

    Hertenbiefstuk bakken en bereiden? Volg onze tips en maak gemakkelijk hertenbiefstuk klaar!

    Lees verder Tip: Hertenbiefstuk bakken

  • 5 maart 2020

    Hertengehaktballen met zeekraal

    Hertengehaktballen met zeekraal

    Maak van een gewone gehaktbal iets bijzonders met ons hertengehakt met zeekraal.

    Lees verder Hertengehaktballen met zeekraal

  • 11 december 2019

    Eerste Zeeuwse hertenfokkerij

    Eerste Zeeuwse hertenfokkerij
    Staat er voor het kerstdiner hertenbiefstuk op het menu? Dan zou het zomaar kunnen dat het een Zeeuws stuk vlees is.
    Lees verder Eerste Zeeuwse hertenfokkerij
  • 29 oktober 2019

    Vlees van Zeeuwse hertenfarm

    Vlees van Zeeuwse hertenfarm

    Zeeland is een nieuw streekproduct rijker: Het Zeeuwse Hert. Vader Henk en zoon Boris Noordhoek uit Wolphaartsdijk fokken edelherten en drijven de enige hertenfarm in Zuidwest-Nederland.

    Lees verder Vlees van Zeeuwse hertenfarm

  • 20 oktober 2019

    Glutenvrije hachee met hertenvlees

    Glutenvrije hachee met hertenvlees

    Een echte Hollandse old school stoofpot met hertenvlees die het wachten meer dan waard is.

    Lees verder Glutenvrije hachee met hertenvlees

Het Zeeuwse Hert
Natuurlijk, eerlijk en puur hertenvlees
  • Privacyverklaring
  • Disclaimer
© 2020 Het Zeeuwse Hert - TBB