Druiven Van Zeeuwse Bodem

ONZE WIJNGAARD

Als boerenbedrijf zijn wij trots op onze producten en trots op de duurzame manier waarop wij boeren. We blijven ons verdiepen en ontwikkelen, opzoek naar nieuwe mogelijkheden. Inmiddels hebben we 10 hectare land met onze herten erop, zijn we trots op Het Zeeuwse Hert en De Zeeuwse Kip en hebben we nu ook onze eigen wijngaard!

“Onze wijnstokken zullen pas echt op volle kracht zijn over enkele jaren. Dan pas hebben we hopelijk druiven met een volle smaak. We zullen geduldig moeten zijn en door de jaren heen veel moeten proeven. Maar het is fantastisch om weer een nieuwe dimensie toe te voegen aan ons boerenbedrijf en weer veel te leren”, aldus Henk Noordhoek.

Onze Wijngaard

2021

Onze eerste oogst

2021 was het eerste jaar dat wij in de nazomer onze eerste druiven hebben kunnen plukken. Onze wijngaard is gelegen aan de zijkant van de wintergarten van De Zeeuwse Kip, tegen de weilanden aan waar onze edelherten grazen. De wijngaard bestaat uit 16 rijen met daaraan druivenstokken. Het uitzetten van de rijen en afstanden kwam zeer nauw, zodat onze landbouwmachines gemakkelijk door de rijen kunnen rijden.

Alles in onze wijngaard is erop gericht om in de toekomst druiven te kunnen oogsten van hoogwaardige kwaliteit.

Voordat we onze druiven voor de eerste keer konden oogsten, zijn voorafgaand aan het plukken de blauwe vogelnetten verwijderd. Dit gebeurt automatisch met behulp van onze shovel. Daarna konden we echt gaan plukken met de hand, met hulp van familie en vrienden!

Nadat alle druiven waren geplukt werden deze eerst gekneusd en daarna ontsteeld door onze machine en vervolgens naar de wijnpers gepompt. In de wijnpers zit een grote ballon die zichzelf opblaast door middel van waterdruk. Het sap van de druiven wordt hiermee door de gaatjes heen geperst. Vervolgens werd dit sap overgegoten in onze grote vaten. Na 2 dagen is er gist aan toegevoegd en begon het wachten totdat de suikers zijn omgezet naar alcohol.

Twee soorten

Onze druiven

Wij hebben twee soorten druiven die aan onze wijnranken groeien en die wij hopen te gaan gebruiken voor de productie van wijn.

Onze blauwe druif is de Cabernet Cortis. Dit is een van oorsprong Duitse druif en is erg geschikt voor noordelijk gelegen wijnstreken doordat de plant goed tegen de vorst kan en ook goed omgaat met weinig zonlicht. De bessen zijn middelgroot en hebben een diep rode, paarse kleur. De oogst van deze druiven gaan wij gebruiken om in de toekomst rode wijn van te maken. De druiven van onze eerste pluk worden gebruikt om rosé van te maken. De wijnstokken in onze wijngaard zijn nu namelijk nog te jong om er rode wijn van te maken.

De druiven van de druivensoort Souvignier Gris gebruiken wij om in de toekomst witte wijn van te maken. Deze witte druivensoort is ook geschikt voor de noordelijk gelegen wijnstreken. De kleur van de druiven is overigens licht roze.

Wijngaard_Hand wijn_Zeeuwse Boer

Webwinkel

Van hertenbiefstuk, rugfilet, hertengehakt, hertenburgers tot een stoofvlees. Alle producten zijn eenvoudig te bestellen via de webwinkel.

Recepten

Ons hertenvlees kun je op veel verschillende manieren klaarmaken. Doe inspiratie op en bekijk de overheerlijke recepten.

Kippenboerderij

De Zeeuwse Kip

Naast de hertenproducten bieden wij u ook kipproducten aan van De Zeeuwse Kip. De kippen worden net als de herten op onze boerderij gehouden. Klik op de button voor meer informatie over De Zeeuwse Kip.