Recept: Hertensukade stoof

Een prachtig recept voor een heerlijke Hertensukade stoof! Gemaakt door de Cooking Queens.

“Net als elke kerst is het in huize Queens met kerst een gezellige boel. Doordat er toch elk jaar weer nieuwe instroom is van vriendjes en vriendinnetjes zitten we dit jaar met twintig gasten aan tafel.  Het huis passen we een beetje aan en het serviesgoed wordt uitgebreid. Lang leve marktplaats haha.

Aan José altijd de eer om te koken wat ze met veel plezier doet. Om ook zelf een beetje te genieten is een goede voorbereiding het halve werk. Dit jaar willen we  hertensukade stoof gaan maken. Een paar jaar geleden ontvingen we van Het Zeeuwse hert een heerlijke box vol met hun geweldige producten. De hertenstoof was snel gemaakt en dit was werkelijk het lekkerste ever. Super fijn dat deze kerst weer een doos vol van dit heerlijke vlees arriveerde van de Zeeuwse boerderij.

Het geheime recept hiervoor is tijd. Bovendien maak dit gewoon een paar dagen van te voren. Op deze manier hoef je het alleen maar te verwarmen met kerst. Wij garen het altijd in de oven maar het kan op prima op je kookplaat.

ppssst.. heb je nu geen sukade van het hert dan is dit recept ook een mooie basis voor sukadelappen”, aldus de Cooking Queens.

Ingrediënten

  • 4 x 150 Hertensukade van Het Zeeuwse Hert
  • 1 grote Ui
  • 2 Wortel
  • 1 bakje Kastanje champignons
  • 1 teen knoflook
  • 250 ml Rode wijn
  • 3 eetlepels Balsamico
  • 500 ml Wild fond
  • 4 tomaten Tomaten
  • 2 eetlepels Tomaten puree
  • 2 eetlepels Roomboter
  • Flinke scheut Olijfolie
  • 4 eetlepel Bloem
  • 4 Jeneverbes
  • 10 Zwarte peperkorrels
  • naar smaak Zout
  • 4 Kruidnagel
  • 3 Laurierblaadje
  • Paar takjes Rozemarijn
  • Paar takjes Tijm
  • 1 plak Ontbijtkoek

Snijden

  • Snijd de ui, tomaat, wortel, champignons en knoflook in fijne stukjes.
  • Dep de sukade droog een wentel om in de bloem.
  • Bestrooi met zout en peper.

Aanbakken

  • Doe scheut olijfolie samen met de roomboter in een braadpan.
  • Bak de sukade even aan aan beide kanten, haal uit de pan.

Bakken

  • Fruit de ui aan in het bakvet van de braadpan.
  • Voeg na 2 minuten de champignons, tomaat en knoflook toe.
  • Bak dit zachtjes aan en voeg tomaten puree, samen met de kruidnagels, geplette jeneverbes, wat zout en peper.
  • Blus af met balsamico azijn en rode wijn.
  • De wildfond mag er nu ook bij, samen met de sucade en de verse tijmblaadjes en rozemarijn.

Stoven

  • Zorg dat het vlees onder water staat, dan kan het met deksel erop de oven in ( 180 graden).
  • Laat het 4 uur in de oven, kijk wel regelmatig.
  • Wellicht dat je er na een paar uur wat vocht moet toevoegen, je wilt de sukade onder gedompeld hebben.

Saus

  • Wanneer de saus wat dun blijft, los 2 eetlepels bloem op in beetje heet water( goed met garde roeren, anders krijg je klontjes) en voeg dit toe.
  • Je krijgt nu een vollere saus.

Opwarmen

  • Wanneer je het de volgende dag eet, warm je het een half uur op zacht vuur met een plak gekruimelde ontbijtkoek Eet je de stoof direct doe dan het laatste half uur de ontbijtkoek erbij.
  • Verwijder de laurierblaadjes en de takjes van de rozemarijn.

Serveren

  • Wij serveren het met paar gestoomde worteltjes en een aardappel puree.
  • Tip voor de perfect puree .. na het koken 2 eetlepels roomboter toevoegen, en als laatste met het stampen een ei door stampen, voor een super zachte puree.

Tip

  • Wanneer je saus over hebt, dan is het heerlijk bij de pasta.

Smakelijk!

Bekijk de website van Cooking Queens voor meer recept inspiratie!