Tosti met zuurkool, Zeeuws hertenvlees & pittige mosterd

“Deze tosti is geïnspireerd op de Amerikaanse Reuben Sandwich! Een tosti van zuurkool, pastrami vlees & speciale saus. Voor mijn versie gebruikte ik dungesneden Zeeuws hertenvlees & Zaanse mosterd. Liever iets minder pittig? Meng dan wat mayonaise en mosterd als saus. Om de sandwich helemaal af te maken, topte ik het broodje met een gebakken eitje!”, aldus Lieke van Dutch Food Heritage.

Porties: 1 tosti
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 10 minuten

Benodigdheden:

  • 2x Bakpan
  • Mes
  • Snijplank

Ingrediënten:

  • 2 sneetjes Brood
  • 25 gram Boter
  • Plakjes dungesneden hertenbiefstuk
  • 4 el Zuurkool
  • 4 plakken Kaas zoals Morbier Kaas
  • 2 el Pittige Mosterd + evt mayonaise
  • 1 Ei
  • Basilicum blaadjes

Instructies:

  1. Doe de helft van de boter in de bakpan. Bak hierin de sneetjes brood aan één kant goudbruin en krokant.
  2. Draai de sneetjes brood om. Top één van de sneetjes brood met de morbier kaas, uitgelekte zuurkool, plakjes vlees, meer kaas en pittige mosterd. Doe daarna de andere snee brood erop (met de krokante deel naar binnen).
  3. Bak de tosti in de rest van de boter goudbruin. Om ervoor te zorgen dat de kaas smelt, kun je op het eind nog een deksel op de pan doen.
  4. Bak een eitje om de tosti mee te serveren.
  5. Top de tosti met het eitje en de verse basilicum.