Zeekraal Hertenhamburger

Ter gelegenheid van de internationale dag van de hamburger (28 mei) maakte Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt dit heerlijke recept met hertenhamburgers van Het Zeeuwse Hert.

Recept voor 2 personen
Duur: 30 minuten

Ingrediënten: 

  • 2 hertenhamburgers met zeekraal
  • 1 nori vel, waaruit je 2 cirkels snijd
  • 2 vellen goede cheddar
  • 1 el siracha
  • 1 el mayo
  • 1 ui in ringen
  • 1 tl sesamzaadjes
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 goede hamburger broodjes

Bereiding: 

1) Doe ongeveer 2 el zonnebloemolie in een koekenpan en laat goed heet worden. Leg de nori vellen erin en bak tot deze beginnen te krimpen. Haal de ‘norichips’ uit de pan en besprenkel met de sesamzaadjes en wat zout.
2) Bak de uienringen tot deze een beetje bruin beginnen te worden, voeg dan de hamburgers toe aan de pan.
3) Als de burgers bijna gaar zijn (na 5-10 minuten) leg je de plakken cheddar op de burgers. Laat de kaas goed smelten.
4) Snijd de broodjes doormidden en gril deze tot de binnenkant net een beetje getoast is. Beleg elk met de helft van de mayo en de siracha.
5) Bouw de burger op door eerst de uien en dan de burger toe te voegen.
Tip: lekker met een zelfgebakken broodje met een beetje furikake als topping. En voeg vooral avocado of sla naar voorkeur toe!

Kijk voor meer foodinspiratie op https://www.instagram.com/fab.kookt/