Wellington van hertenvlees – Venison Wellington

Wellington van hertenvlees – Venison Wellington: een prachtig gerecht met hertenbloemstuk van Het Zeeuwse Hert, gemaakt door Sabrina van het Instagramkanaal Eating.Cooking.Baking.

Ingrediënten: 

  • Hertenbloemstuk van Het Zeeuwse Hert
  • Boter
  • Kastanje champignons gesneden in kleine blokjes
  • Uien klein gesneden
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • Zout en peper
  • Prosciutto
  • 1 gesneden rode ui
  • 1 eetlepel bloem
  • 200 ml vlees bouillon
  • Rode wijn
  • Maggi
  • 1 pak bladerdeeg
  • Vershoudfolie
  • 1 ei geklutst
  • Bakpapier

Bereiding: 

Venison Wellington

  • Haal het stuk vlees uit de verpakking en leg het op een keukenrol om droog te deppen.
  • Verwarm een pan op hoog vuur.
  • Voeg een klontje boter toe.
  • Schroei  het vlees aan alle kanten. Let op dit gaat snel.
  • Zet het vuur lager en leg het vlees op een bord. Laat het vlees afkoelen.
  • Bak de champignons en uien.
  • Voeg mosterd toe.
  • Voeg peper en zout toe.
  • Voeg eventueel rozemarijn en tijm toe (optioneel).
  • Leg vershoudfolie op een vlakke ondergrond.
  • Leg op vershoudfolie de prosciutto, hier wikkel je zo het vlees mee in. Dus de prosciutto moet tegen elkaar worden gelegd.
  • Bedek de prosciutto met het champignons/ui mengsel.
  • De pan hoeft nog niet afgewassen te worden, deze gebruik je zo nog voor de rode wijn saus.
  • Leg het vlees in het midden en wikkel de prosciutto erom heen.
  • Zorg dat de folie goed strak wordt aangetrokken. Laat dit afkoelen en leg het in de koelkast. (Dit kun je een dag van te voren maken. Zodat je het op de dag zelf het enkel in bladerdeeg hoeft te wikkelen).
  • Verdeel het bladerdeeg ik had een 3×3 verdeling gemaakt.
  • Strooi wat bloem over het bladerdeeg en ga er nog over heen met een deegroller zodat het een glad geheel is.
  • Haal het vlees uit de koelkast en verwijder de folie.
  • Verwarm de oven voor op 200°.
  • Wikkel het bladerdeeg om het vlees en snijdt het overschot aan bladerdeeg eraf.
  • Maak aan de bovenkant wat schuine snedes met een mes in het bladerdeeg (optioneel, ziet er gewoon leuk uit).
  • Bestrijk met ei.
  • Strooi wat (grof) zeezout aan de bovenkant.
  • Leg het op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Bak het voor 20-30min. Zorg dat de buitenkant mooi goudbruin is.
  • Laat het even rusten voordat je het aansnijdt.
  • Serveer met de rode wijn saus

Rode wijnsaus

  • Voeg in dezelfde pan wat boter toe.
  • Bak hierin de rode ui voor een paar minuten.
  • Voeg wat extra boter toe.
  • Goed roeren zodat de bloem goed oplost.
  • Voeg een goede scheut rode wijn toe.
  • Voeg de bouillon en wat maggi toe.
  • Laat dit goed koken en wat indikken als het te waterig blijft kun je wat extra bloem toevoegen.
  • Naar eigen smaak op smaak brengen met zout en peper.
  • Ook deze saus kun je een dag van te voren maken.
  • Ik serveer de saus vaak apart zodat iedereen zelf kan kiezen hoeveel saus ze willen.

Op zoek naar meer inspiratie? Neem dan eens een kijkje op https://www.instagram.com/eating.cooking.baking