Pasta met saus van Hert, Shiitake Paddenstoelen, Rozemarijn en Jenever

Een smakelijke pasta gemaakt van saus van Hert, Shiitake Paddenstoelen, Rozemarijn en Jenever door Lieke van Dutch Food Heritage!

“Deze heerlijke pastasaus is gemaakt met gemalen Nederlands Hertenvlees van ‘Het Zeeuwse Hert’. Deze energieneutrale boerderij houdt ongeveer 80 edelherten, die elke dag op de dijk staan. Aangezien Zeeland vooral bekend staat om de vis- & zeevruchten was ik erg enthousiast om een andere kant van Zeeland te zien! Ze zorgen niet alleen goed voor de dieren, maar ook voor het duurzaam ondernemen van hun bedrijf! Zo hebben ze zonnepanelen voor elektriciteit en een houtoven om de gebouwen op het erf warm te houden. Aangezien ik de combinatie Hert en Jeneverbessen echt fantastisch vind, heb ik een shotje Jenever toegevoegd! Je kunt ook echte jeneverbessen gebruiken. Let er dan alleen op dat je deze er weer uithaalt voor je de pasta serveert.”

Porties: 2
Voorbereidingstijd: 5 min
Kooktijd: 30 min
Wachttijd: 5 min

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Bakpan
  • Mes
  • Snijplank
  • Kom

Ingrediënten

  • 4 el Olijfolie
  • 1 teentje Knoflook
  • 1 Sjalotje
  • 1 Wortel
  • 100 gram Shiitake Paddenstoelen
  • 1 el Tomatenpuree
  • 1 takje Rozemarijn
  • 1 Laurierblaadje
  • 250 gram Hertengehakt
  • 1 blik Gepelde Tomaten 400 gram
  • 250 ml Wild Bouillon
  • 1 shot Jenever

Serveer met..

  • 140 gram Gedroogde Pasta
  • Basilicum

Instructies

Voorbereidingen

  1. Verwijder de buitenste laag van de knoflook en het sjalotje. Snijd de knoflook in plakjes en de sjalot in blokjes. Hak dan de bovenkant van de wortel en snijd deze in blokjes. Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje en hak deze in plakjes.
  2. Giet genoeg water in de kookpan (met een ruime hoeveelheid zout) en breng dit aan de kook.

Koken

  1. Giet de olijfolie in de bakpan. Voeg de knoflook, het sjalotje en de wortel toe. Bak dit totdat de uien glazig zijn.
  2. Voeg dan de paddenstoelen, hert, rozemarijn, laurier en tomatenpuree toe. Zodra het gehakt bruin gebakken is, kun je de tomaten en bouillon toevoegen. *Als je liever jeneverbessen gebruikt, kun je die ook hier toevoegen.
  3. Na 25 minuten koken, kun je de Jenever toevoegen aan de saus. Laat de alcohol oplossen door de saus nog 5 minuten door te laten koken.
  4. In de tussentijd kun je alvast de pasta gaar koken in het gezouten water.

Serveer met..

  1. Serveer de pasta met de saus, verse basilicum en een shot Jenever.

Eet smakelijk!

Ben je benieuwd naar meer recepten van Lieke van Dutch Food Heritage? Neem een kijkje op haar website https://www.dutchfoodheritage.com/index.php/nl/