Hertenbiefstuk met pepersaus

Het recept voor een eenvoudig en smaakvol gerecht: hertenbiefstuk met pepersaus. Het recept voor 2 personen. Naar het recept van Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt!

Ingrediënten: 

  • 2 hertenbiefstuk⁠
  • blokje roomboter⁠
  • 100 ml slagroom⁠
  • 30 ml port⁠
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden⁠
  • 3 tl gekneusde zwarte peperbollen⁠

Bereiding: 

1) Verwarm de pan op middelhoog vuur tot deze goed warm is. Dep ondertussen de biefstuk droog en peper de biefstuk in.⁠
2) Smelt de roomboter in de pan en leg de biefstukken in de pan. Laat liggen tot de onderkant is dichtgeschroeid en de biefstuk makkelijk loslaat.⁠
3) Draai de biefstuk om en strooi zout over de biefstuk. Laat ook de andere kant van de biefstuk goed dichtschroeien.⁠
4) Blijf vervolgens de biefstukken bewegen en omdraaien tot deze de juiste gaarheid heeft. Ik vind rood vlees lekker en bak ongeveer 4 minuten. Laat daarna rusten in aluminiumfolie.⁠
5) Voeg de peper toe aan de pan en de knoflook. Bak kort aan en blus af met de port en voeg daarna de slagroom toe.⁠
6) Laat zachtjes inkoken tot de saus dikker wordt. Voeg op het einde het vocht uit de biefstukken toe.⁠ Breng op smaak met wat zout en peper.

Kijk voor meer foodinspiratie op https://www.instagram.com/fab.kookt/