Noodles met miso-hertengehakt

Naar het recept van Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt! Fabienne maakte dit heerlijke en originele gerecht met hertengehakt van Het Zeeuwse Hert! “Het gehakt van hert is ook heel lekker! Een subtiele wildsmaak en super mals!”

Het recept voor 2-3 personen.

Ingrediënten: 

  • 250 g hertengehakt
  • 1 el rode miso
  • 1 knoflook geperst
  • 150 g udon noodles (gekookt volgens instructie)
  • 1 tl chili-olie
  • 50 ml sojasaus
  • 15 ml mirin
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 ei
  • handje vol groene groente ik gebruikte bimi, groene asperges en peulen

Bereiding: 

1) Kook het ei 5 minuten zodat de dooier nog zacht is. Pel het ei en leg in een mengsel van de sojasaus, mirin, gemberpoeder en 50 ml water. Laat minstens 1 u marineren maar liever een paar uur.

2) Bak het hertengehakt, rul in (sesamolie) voeg vervolgens de miso pasta toe en een scheutje water. Laat inkoken.

3) Kook de groenten kort tot beetgaar, meng deze met de noodles met de chili-olie (pas op deze is echt pittig).

4) Voeg alles samen tot een geheel. Haal het eitje uit de marinade en snij deze vlak voor serveren door zodat de dooier er mooi uitloopt.

Kijk voor meer foodinspiratie op https://www.instagram.com/fab.kookt/