Hertenburger met rode wijnsaus en nectarine

Met de herfst in aantocht vroegen we Fiks Voer om met onze producten aan de slag te gaan. Als eerste gerecht onze hertenburger met rode wijnsaus en nectarine. Serveer met de frietjes en aanvallen maar!

Fiks voer kookt alle gerechten zonder gluten. Iedereen wil immers net zo overheerlijk eten als mensen zonder allergie of intolerantie. Nog meer kookinspiratie op doen met gerechten van foodblogger Fiks Voer? Volg haar dan op via deze link op instagram.

Ingrediënten

• 4 hertenburgers van Het Zeeuwse hert
• Hamburgerbroodjes
• 1 Sjalot
• 1 Glas rode wijn
• Rozemarijn
• Snuf peper en zout
• 3 el Roomboter
• 1 Nectarine
• Sla
• 4 Plakken oude kaas
• ½ Rode ui
• Zoete aardappelfriet

Hertenburger

Bereiding

• Verwarm de oven op 200 graden Celsius en bak hier de broodjes in af.
• Verwarm de airfryer op 200 graden Celsius en bak de zoete aardappelfrietjes tot deze lekker knapperig zijn.
• Verhit een koekenpan op hoog vuur en smelt 2 el roomboter.
• Wanneer de pan goed heet is en de boter is gesmolten, bak je de hertenburgers.
• Draai de hertenburgers elke 30 seconden, wanneer de binnentemperatuur van de burger 50 graden Celsius is, kun je deze uit de pan halen en laten rusten in aluminiumfolie.
• Snipper ondertussen het sjalotje en bak deze in het kookvet van de burgers.
• Voeg de rozemarijn en de laatste roomboter toe en blus het af met de wijn.
• Laat de saus een aantal minuten op hoog vuur pruttelen.
• Giet het vervolgens door een zeef om alleen de saus over te houden.
• Snijd de nectarine in dunne plakjes en bak deze even kort in een (grill)pan.
• Beleg de broodjes met sla, nectarine, de hertenburger, een plak oude kaas, rode ui en top af met de rode wijnsaus.

Eet smakelijk!