Snelle Pasta met Hertengehakt en veel groenten

Vanavond op het menu een heerlijke, eenvoudige pasta met veel groenten en hertengehakt.

Deze pasta met veel groenten is eenvoudig te maken en zit vol verse ingrediënten. Door de zeekraal in het hertengehakt krijgt het gerecht een iets ziltige smaak, je hoeft dan ook geen zout meer toe te voegen zodat het gerecht prima past in een zoutarm dieet en met glutenvrije pasta ook geschikt voor mensen met coeliakie.

Bereiding

Begin met het snijden van de groenten, dat mag lekker grof zodat je straks nog stukken groenten ziet en proeft. Plet de knoflook en snij in kleine stukjes.

Verhit de olie in de braadpan of wok, voeg het gehakt toe en rul dit. Schep daarna alle groenten erbij en bak zo’n 5 minuten mee.

Voeg dan de kruiden toe en mix goed door elkaar, tenslotte voeg je de ketchup toe en laat je het geheel nog even een paar minuutjes zachtjes pruttelen.

Kook ondertussen de (glutenvrije) pasta zoals op de verpakking staat, giet af en meng door het gehakt-groenten-mengsel in de pan en serveer op een diep bord. Eventueel kun je er nog wat geraspte (Parmezaanse) kaas overheen strooien.

Eet smakelijk!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 wortels
  • 2 prei
  • 2 paprika’s
  • Bakje champignons
  • 500 gram hertengehakt met zeekraal
  • 5 eetlepels ketchup
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel sambal (oelek of badjak)